Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνεχίζεται η αποκατάσταση υποδομών

Αποκαθίσταται ο οδικός άξονας Κάνδανος – Τεμένια – Ροδοβάνι στο Σέλινο που είχε υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της μεγάλης κακοκαιρίας του περασμένου Φεβρουαρίου.

ΜΠΕΛΕΙ

Εκτίμηση του Δήμου αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που εκτελεί και το έργο είναι πως μέσα στην εβδομάδα θα έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που θα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με το παρελθόν.
«Και τα δύο έργα που γίνονται στο τμήμα του δρόμου από Κάντανο προς Ανατολικό Σέλινο πηγαίνουν πολύ καλά και μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η ασφαλτόστρωση τους» είπε στα “Χ.Ν.” ο αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Γιώργος Βακάκης.

Οι εργασίες γίνονται:
• Στο ύψος του χωριού Βαμβακάδες όπου το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει σε πολλά σημεία. Μπήκε υπόβαση, στηρίχθηκαν τα πρανή με πέτρινες κατασκευές και κατασκευάστηκαν δίκτυα απορροής των νερών.
• Λίγο πριν τα Τεμένια όπου ο δρόμος είχε κλείσει από την πτώση τεράστιου βράχου. Στο συγκεκριμένο σημείο στηρίχθηκε η πλαγιά ώστε να σταματήσουν οι πτώσεις βράχων και αποκαταστάθηκε ο δρόμος που σε πολλά σημεία είχε παρουσιάσει καθίζηση.

ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Αναφορικά με άλλες περιοχές του Νομού, αυτήν την εποχή οι εργασίες συνεχίζονται με βάση τις χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί. Στο δρόμο προς Μεσκλά εγκρίθηκαν επιπλέον χρηματοδοτήσεις ύψους περίπου 600.000 που θα δουλευτούν μέσα στο καλοκαίρι.
Την ίδια ώρα η γέφυρα “Μπέλει” δεν έχει παραδοθεί ακόμα στον Αλικιανό καθώς ιδιοκτήτες γης γύρω από τη γέφυρα δεν έχουν συμφωνήσει με την Περιφερειακή Ενότητα Χανιών για τον δρόμο σύνδεσης της γέφυρας με τον κεντρικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα παρότι η γέφυρα είναι έτοιμη εδώ και εβδομάδες να μην μπορεί να δοθεί σε χρήση!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα