Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Συμβουλές για σωστή επιλογή φροντιστηρίου ξένης γλώσσας

Η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με ανακοίνωση της δίνει οδηγίες για σωστή επιλογή φροντιστηρίου ξένης γλώσσας προκειμένου όπως επισημαίνει: « να υπάρχει σωστή ενημέρωση του γονέα, μα προπάντων για να προστατεύσει τους μαθητές, ώστε να αποφευχθούν επιλογές που δεν έχουν καμιά σχέση με την επίσημη, νόμιμη ιδιωτική εκπαίδευση Ξένων Γλωσσών, για ένα σωστό ξεκίνημα.

Οι συμβουλές της Ε.Π.Κ.Κρήτης, μεταξύ άλλων, είναι:

1.Κάνουμε έρευνα αγοράς και επιλέγουμε πιστοποιημένα φροντιστήρια ξένης γλώσσας , που αδειοδοτούνται και ελέγχονται από τον κρατικό φορέα (ΕΟΠΠΕΠ).Τα μέλη του Συλλόγου Palso είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ και πληρούν αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας που εξασφαλίζουν την μάθηση σε ένα περιβάλλον ασφαλές.καθώς εκεί τηρούνται αυστηροί κανόνες που προβλέπονται από το νόμο και το καταστατικό του Συλλόγου.

2.Παίρνουμε ενημέρωση για τα δίδακτρα, τις ώρες λειτουργίας των φροντιστηρίων, κάνουμε σχετική σύγκριση ,καθώς το κάθε φροντιστήριο διαμορφώνει τις δικές του τιμές.

3.Η διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας μέσω φροντιστηρίου, βασίζεται στην αρχή της επικοινωνίας, προσφέρει σταθερό πρόγραμμα διδασκαλίας που ο μαθητής ακολουθεί με συνέπεια.

4.Η επιλογή των βιβλίων είναι πολύ σημαντική. Οι Εκδοτικοί Οίκοι ενημερώνουν συστηματικά τα Κ.Ξ.Γ. για ΌΛΑ τα νέα βιβλία και έτσι υπάρχει γνώση για την επιλογή του κατάλληλου βιβλίου.

5.Τα Κ.Ξ.Γ. διαθέτουν την οργάνωση και την εμπειρία που απαιτείται για ένα σύστημα αξιολόγησης μέσω τακτικών Tests που έχουν αντίκρυσμα και νόημα με την έννοια του καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται μεταξύ των συμμαθητών μιας τάξης ενός επίσημου.

6.Τα δίδακτρα συμφωνούνται και ισχύουν για όλη την σχολική περίοδο.Πινακίδα επ αυτών θα πρέπει να είναι αναρτημένη.σε εμφανές μέρος της αίθουσας επικοινωνίας.

7.Το περιβάλλον της φροντιστηριακής στέγης ,θα πρέπει να καλύπτει τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

ΠΡΟΣΟΧΗ!,όταν επιλέγουμε την κατοίκον διδασκαλία

Ελέχουμε τα στοιχεία του/της καθηγητή/τρίας και εξετάζουμε εάν τηρούν τις προυποθέσεις που ο καθένας οφείλει.

-Οφείλει να έχει άδεια οικοδιδασκαλίας την οποία υποχρεούται να επιδεικνύει.

-Οφείλει να διαθέτει κωδικό άσκησης δραστηριότητας (ΚΑΔ) από την οικεία ΔΟΥ και να εκδίδει νόμιμες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

 

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες