Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Συμβολική αποχή των εφοριακών λόγω της επίθεσης σε συνάδελφό τους

Σε συμβολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν την Παρασκευή οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χανίων έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε εν ώρα εργασίας χθες συνάδελφός τους από πολίτη. Να σημειώσουμε ότι από την επίθεση ο υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ η γυναίκα που του επιτέθηκε συνελήφθη από την Αστυνομία και θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Αυτόφωρο.

«Προχωρήσαμε σε συμβολική αποχή σήμερα αντιδρώντας στα φαινόμενα του εκφοβισμού και της βίας. Τα περιστατικά είναι πολλά και καθημερινά και φέρνουμε προ των ευθυνών της την πολιτική ηγεσία ζητώντας τη λήψη μέτρων προστασίας και νομικής κάλυψης», δήλωσε στα «Χ.ν.» ο ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εφορία Γιάννης Γαϊτανάκης και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι οι υπάλληλοι των ΔΟΥ είναι εκτελεστικά όργανα της οικονομικής πολιτικής που αποφασίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Τόνισε δε ότι οι στιγμές έντασης από διαμαρτυρόμενους πολίτες τόσο εντός των γραφείων της Εφορίας όσο και κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων είναι καθημερινές. Διευκρίνισε ακόμα ότι η Υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γυναίκα που συνελήφθη ήταν «γνωστή» στους εφοριακούς καθώς έρχονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα και απειλούσε διότι είχαν δεσμευτεί οι λογαριασμοί της για χρέος στην εφορία που χρωστούσε από το 2012. Το χρέος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν μεγάλο και είχε γίνει προσπάθεια να βοηθηθεί.
Μάλιστα είχε ενημερωθεί εδώ και καιρό ο εισαγγελέας για τις απειλές από τη συγκεκριμένη γυναίκα και είχε γίνει και παράσταση στο αστυνομικό τμήμα.

Το περιστατικό της επίθεσης που οδήγησε και στη σύλληψή της σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκας πέταξε ένα εκτυπωτή πάνω σε ανεμιστήρα, έριξε κάτω έγγραφα και computer και πέταξε μια καρέκλα σε βάρος εφοριακού.
Από τα αντικείμενα που πέταξε τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο (θλαστικό τραύμα) ένας υπάλληλος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες