Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Σύμπραξη τριών καλλιτεχνών στο Κ.Α.Μ.

Γυναικεία υπόθεση, η εικαστική σύμπραξη τριών καλλιτεχνών οι οποίες ζουν και δημιουργούν στα Χανιά, της ζωγράφου Σοφίας-Μαρίας Ξενάκη, της σχεδιάστριας Ηρώς Ξενάκη και της γλύπτριας Ελένης Αμανατίδου, που παρουσιάζουν τα έργα τους στο χανιώτικο κοινό, απόψε στις 8.30 το βράδυ στο ΚΑΜ, στο Ενετικό λιμάνι.
Η έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και κοσμήματος “Άφεσις”, που εγκαινιάζεται απόψε, συνδιοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ  και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Μαΐου, στο ισόγειο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, από τις 10:00- 14:00 & 17:30-22:00.
Οι τρεις εικαστικοί με την διαφορετικότητα τους αλληλεπιδρούν και ολοκληρώνονται μέσα από την συνύπαρξη τους.  Όπως επισημαίνουν οι ίδιες,«συγχωρώντας τις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού του, ο άνθρωπος είναι πια έτοιμος να δεχτεί την εξέλιξη, όπου όλα αυτά  που τον βασανίζουν είναι μέρος ενός συνόλου, όπου ο χρόνος επιτέλους είναι “ένα”».
Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” η εικαστικός Σοφία Μαρία Ξενάκη, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δουλειά ως το τέλος μιας διαδρομής και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου, σε καλλιτεχνικό και προσωπικό επίπεδο. Τα δεκαεννιά έργα της εικαστικού έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και την αντίληψη του για τον χρόνο…
Η σχεδιάστρια Ηρω Ξενάκη δημιουργεί τους δικούς της κόσμους με κυρία βάση της το μέταλλο. Πρόκειται για είκοσι τέσσερα χειροποίητα, ιδιαίτερης αισθητικής κοσμήματα με ασήμι, χρυσό και πολύτιμους λίθους, εμπνευσμένα από την φύση.
Η γλύπτρια Ελένη Αμανατίδου, δημιουργεί μια σειρά από δώδεκα κινητικά γλυπτά, τα οποία εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με μαριονέτες. Πρόκειται για μια χιουμοριστική προσέγγιση των ανθρωπινων παθών και αδυναμιών. Ανθρωπομορφοι χαρακτήρες που κυοφορούν το διττό της ύπαρξης τους, ενώ η έλλειψη παίζει πρωταγωνιστικό και επεξηγηματικό ρόλο ως προς την προσωπικότητα και την εξέλιξη της ιστορίας του καθενός.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες