Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Σήμα κινδύνου για τα δέντρα της Ηρώων Πολυτεχνείου

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Τουλάχιστον τριάντα δέντρα λείπουν από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία ενός από τους ωραιότερους δρόμους των Χανίων και στερώντας από κατοίκους και επισκέπτες το πράσινο και τη δροσιά. Και ο αριθμός αυτός προκύπτει υπολογίζοντας μόνο τα ξερά δέντρα και τα κενά παρτέρια και όχι τις θέσεις που έχουν ήδη τσιμεντωθεί (φωτ. 3).
Πολλές λεύκες έσπασαν με τις κακοκαιρίες των τελευταίων ετών, οι κορμοί κόπηκαν σε ένα σημείο και παρέμειναν εκεί, ως ένα ακόμα μνημείο αδιαφορίας (φωτ. 1, 4). Το ίδιο και οι φοίνικες που καταστράφηκαν από το πολυσυζητημένο κόκκινο σκαθάρι (φωτ. 2). Κάποιες λεύκες ξεράθηκαν και αφαιρέθηκαν, άλλες πάλι παρέμειναν στη θέση τους κατάξερες, περιμένοντας τον πρώτο βοριά για να τις ξεριζώσει… Κατά διαστήματα είναι γεγονός ότι κάποια δεντράκια έχουν φυτευθεί από την Yπηρεσία Πρασίνου, ελάχιστα όμως από αυτά παραμένουν στη θέση τους.
Το ίδιο παρατηρεί κανείς και πάνω στην Πλατεία Δικαστηρίων, όπου όλα πλέον τα μεγάλα δέντρα που βρίσκονταν περιμετρικά της πλατείας έχουν εξαφανιστεί χωρίς, δυστυχώς, να αντικατασταθούν.
Αραγε νοιάζεται κανείς;

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες