Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Σήμα για σκάφος με 60 μετανάστες στο κρητικό πέλαγος

Σήμα εκπέμφθηκε το πρωί του Σαββάτου για σκάφος που μεταφέρει περίπου 60 μετανάστες βόρεια της Κρήτης, στο κρητικό πέλαγος, προς άμεση διάσωση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται η μηχανή του σκάφους είναι χαλασμένη, οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι, κάποιοι άρρωστοι, χωρίς φαγητό και νερό, ενώ έχουν καλέσει τον αριθμού εκτάκτου ανάγκης για βοήθεια – το 112 – αρκετές φορές. Όπως σημειώνεται το Λιμενικό Σώμα είναι ήδη ενήμερο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το μεσημέρι του Σαββάτου το σκάφος με τους μετανάστες παρέμενε αβοήθητο, καθώς όπως επισημάνθηκε από την υπηρεσία Alarm Phone το Λιμεναρχείο Χανίων αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάτι για την κατάσταση ανάγκης, ενώ σε τελευταία επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού κι Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Πειραιώς και στην ερώτηση της υπηρεσίας “γιατί δεν επεμβαίνουν προς διάσωση των μεταναστών”, η απάντηση που λάβανε – όπως αναφέρουν – ήταν “είναι ιστιοφόρο και δεν χρειάζεται μηχανή”.

Έπειτα ενημερώθηκαν και κοινοποίησαν πως πλησίαζε το σκάφος μια ομάδα ενόπλων, καταγγέλλοντας παράλληλα τις πολιτικές επαναπροωθήσεων.

nbsp;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα