Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Συλλυπητήρια μηνύματα – ψηφίσματα για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους οικείους του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Χανίων και υπουργού, Μανώλη Σκουλάκη.

«Η είδηση του θανάτου του Μανώλη Σκουλάκη προκάλεσε θλίψη στη Βουλή των Ελλήνων, στην οποία εθήτευσε επί τριάντα περίπου χρόνια. Ως Πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και προσωπικώς, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του», δήλωσε ο κ. Τασούλας. Νωρίτερα, η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε στη μνήμη του εκλιπόντος ενός λεπτού σιγή. Ο προεδρεύων Α΄ αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, εξέφρασε εκ μέρους όλων των βουλευτών συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης σε συλλυπητήριο μήνυμα αναφέρει «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην υπουργού, βουλευτή, και δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη. Ήταν ένας πολιτικός που από όποια θέση κι αν υπηρέτησε, ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και δυναμισμό, πάντα μεγάθυμος και μετριοπαθής. Στη μακρά κοινοβουλευτική του θητεία, καθώς ο χανιώτικος λαός τον τίμησε επανειλημμένα, έμεινε προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές του και στο καλό της πατρίδας του αλλά απέδειξε έμπρακτα και το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τον τόπο του, τα Χανιά. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων κ. Παύλος Πολάκης σε συλλυπητήριο μήνυμα αναφέρει «τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Χανιώτη γιατρού Μανόλη Σκουλάκη εκφράζει ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, προς τους οικείους του και τους συναγωνιστές και συνεργάτες του στην πλούσια πολιτική του πορεία από την ΕΔΗΝ, την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ, πορεία από την οποία αναδείχτηκε και πρωταγωνίστησε ως συνδικαλιστής, Δήμαρχος, Βουλευτής και Υφυπουργός Υγείας»

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο  Γραμματέας της  Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου στην οποία αναφέρει «Έφυγε από κοντά μας, ο Μανώλης Σκουλάκης, μια εμβληματική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής και ιδιαίτερα της Δημοκρατικής Παράταξης, που έβαλε την σφραγίδα του στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την υγεία και την πρόνοια αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Χανίων.
Αγωνίστηκε με συνέπεια για την κοινωνική δικαιοσύνη ενώ η πορεία και το όραμα του θα αποτελούν πρότυπο εις το διηνεκές.
Διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του και ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Ο Μανώλης Σκουλάκης αφήνει πίσω του μία έντονη πολιτική παρουσία ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια. Υπήρξε, από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής, Δήμαρχος, υπουργός. Πάντα πορεύτηκε με ήθος και σεμνότητα. Με μετριοπάθεια και σωφροσύνη. Η απώλεια του γεμίζει με θλίψη πολιτικούς φίλους και αντιπάλους. Τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη.
Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του» αναφέρει σε μήνυμα του ο Μανώλης Γ. Κεφαλογιάννης.

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συλλυπητήριο του για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τη δημόσια ζωή ο Μανώλης Σκουλάκης διακρίθηκε για το ήθος του, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα του. Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ως Υπουργός αλλά και ως Δήμαρχος Χανίων εργάστηκε αποτελεσματικά για τα Χανιά αλλά και την Κρήτη ολόκληρη. Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

«Ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου.
Με βαθιά πίστη στη Δημοκρατία και τις Ανθρώπινες Αξίες, αγωνίσθηκε για να γίνει πραγματικότητα το κοινό μας όραμα για μια καλύτερη κοινωνία, αφήνοντας παρακαταθήκη στους τωρινούς και τους επόμενους σημαντικό έργο, που θα μας τον θυμίζει για πάντα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης.
 

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, στο οποίο αναφέρει «ο Μανώλης Σκουλάκης υπήρξε σταθερός στις δημοκρατικές και πατριωτικές του απόψεις.  Τιμήθηκε συνεχόμενα επί πολλά χρόνια από το Χανιώτικο Λαό με εκλογή στο Κοινοβούλιο και στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πολιτική του δράση συνδέθηκε και με κεντρικές θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Κράτους, τις οποίες υπηρέτησε με ζήλο και αποτελεσματικότητα . Παρών μέχρι τελευταία στα πολιτικά δρώμενα, αφήνει ανάμνηση πολιτικού άνδρα με συνεχές και έντονο ενδιαφέρον για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Η Ν.Ε. Χανίων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.»

Σε μήνυμά της η  Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη, πρώην Δήμαρχο Χανίων και πρώην βουλευτή, στους οικείους του»

Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει «…Μια ισχυρή προσωπικότητα, στα πολιτικά δρώμενα του Νομού μας, έφυγε από τη ζωή με πολύ σημαντική προσφορά στα κοινά του τόπου μας αλλά και με μεγάλη προσφορά στο συνάνθρωπό του.
Τόσο μέσα από το ιατρικό του λειτούργημα, όσο και από την ενασχόλησή του με τα κοινά όπου διετέλεσε Υπουργός Υγείας επί σειρά ετών, αλλά και Δήμαρχος Χανίων.Η έντονη επιστημονική, κοινωνική και πολιτική δράση του εκλιπόντος και η προσφορά του , χαρακτηρίσθηκε από συνέπεια, ήθος, ευπρέπεια, δυναμισμό και το πολύτιμο έργο του αποτελεί “ακριβή” παρακαταθήκη για τους μεταγενέστερους .
Στο Δήμο Πλατανιά το “αποτύπωμα” του , φέρει και ο πρώτος παιδικός σταθμός που δημιουργήθηκε επί Δήμου Βουκολιών, στις Βουκολιές. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του και τους οικείους του»

 

Η υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κα Λίτσα Κουρουπάκη σε μήνυμά της αναφέρει «Ο Μανώλης Σκουλάκης, είχε την τύχη -όπως ο ίδιος είπε στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή των Ελλλήνων-να “θητεύσει”σε έναν ευλογημένο τόπο που κατοικείται από ανθρώπους με υψηλό πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Από αυτούς τους ανθρώπους αγαπήθηκε, εκτιμήθηκε και τιμήθηκε όσο λίγοι στην πολιτική ζωή των Χανίων και τους το ανταπέδωσε, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχυ,για τους συνεχιστές των θεσμικών ρόλων που υπηρέτησε στα Χανιά!
Η ίδια τύχη με έταξε να συνδεθώ και να συμπορευτώ μαζί του πολιτικά,
για πολλά χρόνια!
Έγινα έτσι μάρτυρας αυτής της μοναδικής σχέσης που είχε με τον λαό των Χανίων.
Ο Μανώλης Σκουλάκης είναι ο πολιτικός που ανέδειξε στην Ελλάδα τον χανιώτικο αξιακό κώδικα με τις αναφορές του σαυτόν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο:
“Διπλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις!”
Εσύ δεν εξεπέζεψες ποτέ Μανώλη!
“Καλό σου ταξίδι!”
Τα Χανιά φτωχύνανε σήμερα!»

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει σε ψήφισμα του «Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ιατρού, πρώην υπουργού, βουλευτή και Δημάρχου Χανίων

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΛΑΚΗ

σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια .

2ον Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.

3ον Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στην μνήμη του, για τους σκοπούς της ΚΗΦΑΑΜΕΑ
.

4ον Να δημοσιευτεί το παρόν στον ημερήσιο τύπο»

 

Ψήφισμα για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη εξέδωσε το Ιδρυμα «Ελ. Κ. Βενιζέλος» στο οποίο αναφέρει«η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (Χανιά), μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρ. Υπουργού και πρ. Δημάρχου Χανίων,

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΛΑΚΗ

ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, με σημαντική προσφορά προς αυτό, αποφάσισε ομόφωνα:

– να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
– να εκπροσωπηθεί το Ίδρυμα στην εξόδιο ακολουθία
– να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
– να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο»

 

Ψήφισμα για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη εξέδωσε η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο οποίο αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), μετά την αγγελία της εις Κύριον εκδημίας του Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος περιέβαλλε με αγάπη και προσωπικό ενδιαφέρον την πορεία της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης από το ξεκίνημά της έως σήμερα τόσο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και ως ιατρός του Ιδρύματος,

αποφασίζει

α) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
β) Να παραστεί στη νεκρώσιμη Ακολουθία ο Γενικός Διευθυντής κ. Κων. Ζορμπάς.
δ) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο»

Μετά την ξαφνική είδηση του θανάτου του Ιατρού, πρώην Δημάρχου Χανίων και επί σειρά ετών Βουλευτή, και Υπουργού Υγείας, Εμμανουήλ Σκουλάκη, ο Δήμος Κισσάμου εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια για τον απρόσμενο χαμό του.
Ο Μανώλης Σκουλάκης γέννημα θρέμμα της Κισσάμου πρόσφερε ως ιατρός, Βουλευτής και Υπουργός το μέγιστο δυνατό προς όφελος των πολιτών της Κισσάμου, του Ν. Χανίων και της χώρας μας γενικότερα.
Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά του και στους οικείους του.
Ο Θεός να τον αναπαύσει. Αιωνία η μνήμη του.

 

Την θλίψη του για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη εκφράζει μέσω μηνύματος ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ο οποίος αναφέρει πως «μετά βαθείας θλίψεως ἐπληροφορήθην τήν ἐκδημίαν τοῦ ἀγαπητοῦ Ἐμμανουήλ Σκουλάκη ὅστις διά τῆς πορείας του εἰς τόν δημόσιον βίον τῶν Χανίων καί τῆς χώρας μας προσέφερεν τήν πολύτιμον ἀρωγήν καί συμβολήν του εἰς τήν ἀνάπτυξιν καί τήν ἐπίλυσιν προβλημάτων τοῦ τόπου μας.Ἐνθυμούμενος πάντοτε τήν καταγωγήν αὐτοῦ ὑπηρέτησεν μέ θαυμαστόν ζῆλον τά Χανιά καί τήν πατρίδαν ὁ δέ ἀδόκητος θάνατος αὐτοῦ ἀφήνει μέγιστον καί δυσαναπλήρωτον κενόν εἰς τήν κοινωνίαν ἡμῶν. Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου ἐκφράζει τά θερμά συλλυπητήρια εἰς τήν οἰκογένειαν τοῦ μακαριστοῦ Ἐμμανουήλ Σκουλάκη.»

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το Άγγελμα του θανάτου του Εμμανουήλ Σκουλάκη, πρώην Υπουργού, πρώην Δημάρχου Χανίων και επί σειρά ετών βουλευτή, πολλά προσφέροντος στη Δημόσια ζωή και στον τόπο μας, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Να εκφράσει συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος

  2. Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία

  3. Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ των ΟΤΑ αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα, «στο άκουσμα του θανάτου του Μανόλη Σκουλάκη, αισθανόμαστε την ανάγκη ως Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. των Ο.Τ.Α. του Νομού Χανίων,να εκφράσουμε την μεγάλη θλίψη μας για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που αγάπησε και υπηρέτησε τον τόπο του, τόσο αυτοδιοικητικά , όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντα με πάθος στα οράματα και στους στόχους που έθετε, ακούραστος και αποτελεσματικός, κοντά στον δημότη, τον κάθε πολίτη, αλλά και στον κάθε εργαζόμενο.
Ιδιαίτερα δε στην Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, όπου διετέλεσε Πρόεδρός της, παράλληλα με το αξίωμα του Δημάρχου, συμβάλλοντας δυναμικά στην αναπτυξιακή πορεία της Επιχείρησης.
Αποφασίζεται λοιπόν ομόφωνα , από το Δ.Σ. του Σωματείου μας :
Nα παραστεί αντιπροσωπεία αυτού στην εξόδιο ακολουθία στις 1-8-2019.
Να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
Αντί στεφάνου να δοθεί δωρεά 200€ στο σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες