Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Σεμινάρια για συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ

Έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ ανακοίνωσαν το Κέντρο Προαγωγής Αυτοβοήθειας και ο Δήμος Χανίων.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:
– Ποια είναι η φύση του φαινομένου εξάρτησης;
– Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο;
– Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα εξάρτησης;
– Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρει κάποιος βοήθεια;
– Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;
– Τι εμπειρία μας δίνουν οι άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επιτυχία;
Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις ο νέος κύκλος σεμιναρίου για συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, ο οποίος διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.
Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς και συντρόφους εξαρτημένων ανθρώπων και έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.
Θα γίνουν τέσσερα δίωρα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18.00-20.00, έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Γιαμπουδάκη 39 και Ρενιέρη γωνία, πίσω από τα Δικαστήρια) και η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Προγράμματος 28210-23432 καθημερινά 9.00-20.00 έως την Παρασκευή 30 Οκτώβρη.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(Α.Π.Θ). Λειτουργεί με τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Χανίων. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα