Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Σειρά επαφών Παπαδογιάννη στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών 

Σειρά επαφών είχε την Τρίτη 23/02/2021 στην Αθήνα με την ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ, κ. Άρης Παπαδογιάννης, για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Ο.Α.Κ. και των υπηρεσιών του.

Ο κ. Παπαδογιάννης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, με τους οποίους έγινε εκτενής «συζήτηση προετοιμασίας», για μια σειρά από σημαντικά «Συγκοινωνιακά» και «Υδραυλικά» έργα, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στο νησί, στα οποία ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης θα κληθεί να διαδραματίσει «πρωταγωνιστικό» ρόλο.

Στο επίκεντρο των διαδοχικών επαφών του κ. Παπαδογιάννη, βρέθηκε ακόμη το θέμα της «Στελέχωσης» του Ο.Α.Κ. με τον κ. Κεφαλογιάννη, να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την δρομολόγηση των απαιτούμενων λύσεων που θα κάνουν τον Ο.Α.Κ. περισσότερο λειτουργικό και ευέλικτο τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος, εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Άρη Παπαδογιάννη, το σύνολο των διοικητικών και υπηρεσιακών στελεχών και από τους εργαζόμενους του Ο.Α.Κ. κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην συστηματική δουλειά που γίνεται στον «οργανισμό» σε όλα τα επίπεδα. Στην ανάγκη περεταίρω ενίσχυσης του «Οργανισμού» – σε όλα τα επίπεδα – αναφέρθηκε από την δική του πλευρά και ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της «χρηματοδότησης» του Ο.Α.Κ. αλλά και σε πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν με στόχο την πλήρη και ουσιαστική αναβάθμιση του.

«Για μια ακόμη φορά, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, που εποπτεύει την λειτουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στέκεται δίπλα στις ανάγκες του «οργανισμού» και στηρίζει το σημαντικό έργο που αυτός επιτελεί από τη μια μέχρι την άλλη άκρη της Κρήτης. Θέσαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν και είχαμε μια παραγωγική συζήτηση για το «ρόλο» που θα κληθεί να διαδραματίσει ο Ο.Α.Κ. σε μια σειρά από σημαντικά αναπτυξιακά έργα, που πρόκειται να υλοποιηθούν στο νησί, τα επόμενα χρόνια», ανέφερε μετά το πέρας των επαφών του στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, η επικείμενη κάθοδος του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, στην διάρκεια της οποίας αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις, για την κατασκευή του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, αλλά για μια σειρά από μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που αφορούν το νησί.

1 Comment

  1. Πιστευουμε ότι υπήρξε συζήτηση σχετικά κ με την χάραξη την μελέτη κ την τελική κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ…..ενός έργου πολυ σημαντικου για την Κρήτη……ενός συγχρονου αυτοκινητοδρομου……ενα ζητημα όμως που πρεπει να τεθεί λόγω κ της επικείμενης υλοποιησης του νέου ΒΟΑΚ την δεδομένη χρονική στιγμή είναι η προστασία των προστατευομενων περιοχων NATURA 2000 αυτών των πολυ σημαντικών περιβαλλοντικα υδροβιοτοπων με την πλουσια χλωρίδα πανιδα κ τους αφθονους υδάτινους πορους που υπάρχουν σε όλη την Κρήτη πολλες εξ’αυτων στο Νομό Χανίων…….ποτάμια λίμνες παραλιες ορεινοί όγκοι…….μια τέτοια περιοχη NATURA 2000 στο Νομό Χανίων αποτελεί η περιοχη της Γεωργιουπολης Αποκορώνου Χανίων με τον Αλμυρό Ποταμό την σχηματισθεισα Λίμνη του Αλμυρου Ποταμό το Έλος της Γεωργιουπολης Αποκορώνου κ την Λίμνη του Κουρνα……..ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μέριμνα τόσο από τα συναρμοδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Υποδομών-Μεταφορων την Περιφέρεια Κρήτης τον Οργανισμό Αναπτυξης Κρήτης ώστε να διαφυλαχθούν ως κορην οφθαλμου αυτές οι περιοχες να μείνουν ανεπηρεαστες καθώς αυτές οι περιοχες NATURA 2000 μαζί με την πλουσια πολιτισμικη κληρονομιά της Κρήτης αποτελούν την υπεραξία της κ τους λόγους που ετησίως αφικνουνται εκατομμύρια επισκεπτών-τουριστων στο νησί μας την Κρήτη!!!!!!!!!!!!Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι πρωτίστως η Πολιτεία αλλά κ οι πολιτες μαζι ότι ειναι ανάγκη να υπαρξει προστασια του Περιβάλλοντος παραλληλα με την κοινή ωφέλεια!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες