Ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι σε σοκ. Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να θρηνεί. Ο Ζόρχε Κόστα, διευθυντής ποδοσφαίρου της Πόρτο και πρώην ιστορικός παίκτης, πέθανε σε ηλικία 53 ετών μετά από καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο προπονητικό κέντρο των «Δράκων» στο Ολιβάλ.
Ο Ζόρζε Κόστα, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της Πόρτο και της εθνικής Πορτογαλίας, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σάο Ζοάο σε σοβαρή κατάσταση, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να γίνει για να σωθεί η ζωή του σύμφωνα με μεγάλα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Ζόρζε Κόστα μόλις είχε τελειώσει να μιλάει στο SportTV όταν ένιωσε αδιαθεσία, γύρω στις 14:30 ώρα Ελλάδας και λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του. Ελαβε τις πρώτες βοήθειες από γιατρούς του συλλόγου, οι οποίοι χρησιμοποίησαν απινιδωτή μέχρι να φτάσουν οι Εθνικές Ιατρικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης (INEM) για να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Εισήχθη αμέσως στην μονάδα εντατικής θεραπέιας , όπου πέθανε νωρίς το απόγευμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2022, ο διευθυντής της Πόρτο Αλέγκρε είχε υποστεί ξανά καρδιακή προσβολή.