Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε γνωρίζω από την Όψη…

Οι εορτασμοί, καλώς “αποηχούν”! Λαμπρότητα για τα 200 χρόνια ελεύθερου κράτους της Πατρίδας! Μέχρι τέλος του έτους θα κρατήσουν οι εκδηλώσεις, εκτεταμένες σε πολλές πόλεις και στον Ελληνισμό του εξωτερικού. Τύπος, ραδιόφωνο, TV, ωραία έως εξαιρετικά αφιερώματα, με όλες τις εκφάνσεις του Ελληνικού Πράγματος!! Επιθυμώ μια ιδιαίτερη αναφορά στην “Όψη” της χώρας όπως αναγνωρίζεται, που συνυφάνθηκε με την “κόψη” λεκτικά από τον Εθνικό Ύμνο ασφαλώς!

Μ’ αυτή την Κόψη του σπαθιού και την “αιμάσσουσα ροή” των τέκνων της, η καταπονημένη Πατρίδα απέσεισε τους σκλαβωμένους αιώνες τής διαδρομής της! Πρώτο κανάλι. Ένα πρόγραμμα δομημένο θαυμάσια, μ’ ένα ατελείωτο αφήγημα και με όσα στοιχεία μπορούσαν να περιληφθούν σε 45 λεπτά της ώρας με εικόνα αφήγηση και ασφαλώς “Εθνικό Ήχο”!! Μελωδικό ήχο από τις μορφές της Μουσικής μας Δόξας τις μέγιστες!

“Εθνεγέρτης Λόγος” που θέρμανε και γιγάντωσε την απόφαση, “Ιερή Προτροπή” να βοηθηθεί ο Ιερός Σκοπός του Σηκωμού, Ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους σηκώνοντας τα όπλα κατά του δυνάστη, και στοίχισαν τα πλήθη στη Μάχη, στις Μάχες, στον πόλεμο… Ελευθερία ή θάνατος, κι απόδυση στον θάνατο, την πείνα, την κακουχία, τα αντίποινα… τον ευτελισμό.

«Βράδυ πρωί τό λοιωναν το μολύβι, για την Τιμή και για την Λευτεριά».

Κι όταν η Ελευθερία αποκτήθηκε, ως θεμελιώδες συστατικό, για τη δημιουργία και την κρατική υπόσταση της Εθνικής Οντότητας, σκιαγραφήθηκαν οι μεγαλύτεροι σταθμοί της επίπονης οδοιπορίας των Ελλήνων!

Προχώρησε στα ευλογημένα πεπρωμένα της αργής, αλλά σίγουρης, mutatis mutandis αναδημιουργίας… Σ’ όλους τους τομείς… Υποδομές, Σύνταγμα, Διοίκηση, Εργασία, Παιδεία, Πολιτισμός!

Δίχως να παραλείψουμε πολέμους και ξεριζωμούς στον μέσο χρόνο, δίχως να παραλείψουμε ξενιτεμούς και δικτατορίες, αλλά και δίχως να παραλείψουμε επιτεύγματα στην Επιστήμη και την Τέχνη.

Μεγαλουργήματα με δύο Νόμπελ Λογοτεχνίας, βραβεία Υποκριτικής και Μουσικής, αλλά και μια παραγωγή σχεδόν οκτώ δεκαετιών όπου το Ελληνικό άσμα παράγεται πληθωρικό και ακάθεκτο για να θρέψει την ψυχή και την αισθητική των Ελλήνων… Θα επανέλθω.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες