Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε απόγνωση οι αμπελουργοί Ηρακλείου

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι αμπελουργοί στο Ηράκλειο, λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και των ασθενειών κι οικονομικών εξόδων που αυτές συχνά συνεπάγονται, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο αγροτικός σύλλογος Αστερουσίων, καλώντας παράλληλα τους παραγωγούς να διεκδικήσουν από κοινού οικονομικές ενισχύσεις και στήριξη από την πολιτεία.

Ειδικότερα, αναφέρει «ο περονόσπορος και άλλες ασθένειες λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, για να αντιμετωπιστούν απαιτούν συνεχείς και επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς για να μην χαθεί η παραγωγή. Γίνεται φανερό ότι το κόστος παραγωγής είναι δυσβάστακτο για τους παραγωγούς αφού η τιμή των γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Τώρα οι αμπελουργοί του Ηρακλείου νιώθουν με το άδειασμα της τσέπης τους τα αποτελέσματα της άρνησης της κυβέρνησης της ΝΔ να ικανοποιήσει το διαχρονικό αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Καθώς και πρόσθετων μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής όπως αυτό της κατάργησης του φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο κλπ.

Ο Α.Σ Αστερουσίων καλεί τους αμπελουργούς συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανά στρέμμα για την αντιμετώπιση του δυσβάστακτου πρόσθετου οικονομικού εξόδου στην προσπάθειά μας να σώσουμε την παραγωγή. Για να έχουμε εισόδημα αυτή τη χρονιά με το οποίο να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων θα πρωτοστατήσει σε αυτό τον αγώνα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα