Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Σε αναμονή των πολιτικών εξελίξεων και η Τράπεζα Χανίων

Διατηρεί ρευστότητα και θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Αυτή την διαβεβαίωση έδωσε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Μαρακάκης μιλώντας στους μετόχους της στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης. Μιας γενικής συνέλευσης που αναβλήθηκε όμως για τις 19 Ιουλίου καθώς όπως σημείωσε ο κ. Μαρακάκης δεν μπορούσε να παρθεί σήμερα εν μέσω πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων καμία απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όπως προβλέπονταν να συζητηθεί.

Ερωτηθείς από τους μετόχους για το πως εκτιμάει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αν υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η τράπεζα ο κ. Μαρακάκης απάντησε πως «η τράπεζα μας θα είναι πάντα ανοιχτή εκτός αν πάρουμε εντολές από το κράτος. Δεν υπάρχουν λόγοι η τράπεζα μας να κλείσει. Και ρευστότητα υπάρχει και στον ΕLA είμαστε. Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα σε ότι αφορά τις καταθέσεις. »
Παράλληλα ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
«είναι η τελευταία τράπεζα που μπήκε στο ELA, δηλαδή που ζητήσαμε ρευστότητα και θα είμαστε και η πρώτη που θα φύγει από το ELA όπως έγινε το 2012. Πάντα η τράπεζα μας κρατούσε μια μεγάλη ρευστότητα και έτσι ουσιαστικά κρατηθήκαμε. »
Πάντως ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις. «Το τραπεζικό σύστημα έχει πρόβλημα, η Ελλάδα έχει πρόβλημα και βεβαίως σε λίγες ημέρες θα κριθούν πάρα πολλά. Ελπίζουμε ότι η η συμμετοχή μας στην Ευρώπη δεν θα αμφισβητηθεί, η Ευρώπη θα δείξει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της. Είναι δύσκολες στιγμές και για την Ευρώπη. Θεωρώ ότι έχουν γίνει λάθη πολλά τα τελευταία χρόνια από την εκτελεστική εξουσία, μιλάω για χρόνια όχι μόνο το τελευταίο διάστημα. Ας ελπίσουμε ότι τα λάθη αυτά θα διορθωθούν. Η Ελλάδα αξίζει να είναι στην Ευρώπη και να μην χάνουμε την αισιοδοξία μας. Βεβαίως δεν μπορεί να μην είναι κανείς ανήσυχος καθώς υπάρχουν και τα ατυχήματα.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα