Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στον Αποκόρωνα

Προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) του Δήμου Αποκορώνου έχει ενταχθεί ο Δήμος, προκειμένου να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ παρουσιάζει θέσεις – προτάσεις εν όψει εκλογών

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση «ως «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας» ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας που εκπονείται από τους Δήμους για την περιοχή εντός των διοικητικών τους ορίων, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 10 του άρθρου 121 του ν. 4819/2021.


Σήμερα 28/4/2023 παρουσιάστηκε από τους αναδόχους μελετητές το τελικό παραδοτέο Π.2: «Προτάσεις» του Σχεδίου, στην ομάδα εργασίας, σε μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής και σε ενδιαφερόμενους. Οι τελικές προτάσεις αφορούν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε αστικά τμήματα του Δήμου μας για την εξασφάλιση ή βελτίωση της προσβασιμότητας.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης επιθυμία μας είναι ο σχεδιασμός ασφαλών και προσβάσιμων διαδρομών με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πεζών και κυρίως τον ατόμων με ειδικές ανάγκες και προσβλέπουμε στην υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων το γρηγορότερο δυνατό με το βλέμμα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα