Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Σχέδια για άνοδο στην Αθήνα

Την άνοδο τους στην Αθήνα σχεδιάζουν οι αγρότες του μπλόκο του Κλαδισού από κοινού με συναδέλφους τους στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Η σύσκεψη του Παγκρήτιου Συντονιστικού το βράδυ της Δευτέρας στο Ηράκλειο δεν είχε αποτέλεσμα ως προς τον ορισμό της ημερομηνίας ανόδου. Και αυτό γιατί ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα κινηθούν από κοινού με τους αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και έχουν ανακοινώσει ότι θα ανέβουν την Παρασκευή στην Αθήνα και το Σάββατο θα μετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να τεθεί πάλι το θέμα προς συζήτηση. Υπάρχουν προτάσεις για ανέβασμα στην Αθήνα από την Παρασκευή ή την Δευτέρα, ωστόσο τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Κλαδισού και σήμερα Τρίτη δεν προχώρησαν στον αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδας όπως έκαναν χθες και την Παρασκευή.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε σήμερα, με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια θα ταξιδέψουν το βράδυ της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής για Αθήνα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος  της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν ανεβαίνουμε για να μείνουμε μόνο μια ημέρα στο Σύνταγμα».

Οι αγρότες από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

Παράλληλα, κάνουν γνωστό ότι το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη με ολιγόλεπτες καθημερινές διακοπές της κυκλοφορίας στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Οι αγρότες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων κ. Τσουρουνάκη, έχουν εξασφαλιστεί φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα.

Για τον σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους καθώς και στα τηλέφωνα 6942266104, 6945499815 και 6945586577.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

DSC_0302Με βασικό σύνθημα “εργατιά ,αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά” το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη ,τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να συμμετέχουν στη Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στο φορολογικό-αφαλιστικό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11 π.μ. στη πλατεία Ομονοίας. Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο Έργατικό Κέντρο Χανίων ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλήλων Νομού Χανίων Φώτης Ρηγανάκος. Επίσης στη συνέντευξη ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Χανίων και μέλος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών, Μανούσος Σταυριανουδάκης κάλεσε τους κτηνοτρόφους , αγρότες των Χανίων να ενωθούν με τους αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων όλης της χώρας, και να διαδηλώσουν την Παρασκευή στη Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό!

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε αποκλεισμό του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Σταμαθιουδάκη, στο Ρέθυμνο, προχώρησαν σήμερα αγρότες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αποκλεισμένη είναι και η είσοδος της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) του νομού.

Οι αγρότες από το Ρέθυμνο παραμένουν στο μπλόκο Ατσιποπούλου, χωρίς, ωστόσο, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Έτσι, για δεύτερη ημέρα βρίσκεται υπό κατάληψη η Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου, στη λεωφόρο Κνωσού, ενώ σε κατάληψη της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου προχώρησαν οι αγρότες από το Οροπέδιο Λασιθίου. Παράλληλα, αγρότες από την Ιεράπετρα και άλλα σημεία του νομού Λασιθίου προγραμματίζουν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Νικόλαο.

Οι αγρότες από το Οροπέδιο Λασιθίου, σε ψήφισμά τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου με το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου. Επίσης, σημειώνουν ότι με απόφαση της επιτροπής τους θα συνεχιστεί η κατάληψη των δημοσίων υπηρεσιών και δηλώνουν «έμπρακτα τη συμμετοχή τους στον αγώνα των αγροτών όλης της Ελλάδος, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή και στον Λασιθιώτη αγρότη και κτηνοτρόφο». Υπογραμμίζουν, δε, ότι με τα μέτρα που προτείνονται οι αγρότες θα αναγκαστούν να σταματήσουν να παράγουν και ζητούν την απόσυρσή τους, συμπληρώνοντας ότι αυτά τα θέματα θα συζητηθούν από μηδενική βάση στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Τέλος, οι αγρότες από την ανατολική Κρήτη προετοιμάζονται για τη μετάβασή τους στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα