Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Σακοράφα κατά Περιφέρειας Κρήτης: «ασέβεια προς τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης»

Για «εξοργιστική και ανιστόρητη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, για την επέκταση του Λατομείου στο Φαράγγι της Κανδάνου» κάνει λόγο η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

Η κα Σακοράφα, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «ασέβεια προς τους αστράτευτους μαχητές της Μάχης της Κρήτης»
 και εξηγεί: «τΤο Φαράγγι της Κανδάνου είναι μια από τις ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας που έχουν χαρακτηριστεί “Ιστορικός Τόπος” (ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/50219/ 1085/4.6-12.7.2010), αφού “το μήκους 6.640,00 μέτρων τμήμα της επαρχιακής οδού Καντάνου (Κανδάνου)-Χανίων χαρακτηρίστηκε ως ιστορικός τόπος διότι αποτελεί ένα σύνθετο έργο του ανθρώπου και της φύσεως, αποτελούμενο από το ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος τεχνικό έργο των αρχών του 20ου αιώνα που διατηρείται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση χωρίς αλλοιώσεις και επεμβάσεις και το εξαιρετικού φυσικού κάλλους φαράγγι, το οποίο διασώζει την ιστορική μνήμη της περιοχής και, ειδικότερα, αποτελεί μοναδική μαρτυρία για την καταστροφή της Κανδάνου, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”. (Απόφαση ΣτΕ 336/2016)
Και όμως, στις 6-5-2020, εν μέσω καραντίνας , το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης αποφάσισε την επέκταση ήδη λειτουργούσας λατομικής επιχείρησης από τα 59 στρέμματα σε 348, σύμφωνα με το Νόμο Σταθάκη 4555/2018. Την εξοργιστική και ανιστόρητη απόφαση του κ. Αρναουτάκη στήριξε ΜΟΝΟ η Περιφερειακή Παράταξη “Κρήτη η Ζωή μας” , που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Η Αντιπολίτευση είτε καταψήφισε (Νικόλαος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Μαρινάκης και Εμμανουήλ Συντυχάκης, της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και Μιχαήλ Κριτσωτάκης, της παράταξης “Ξαστεριά, Ανατροπή στην Κρήτη”), είτε ψήφισε λευκό (“Η Κρήτη Μπροστά”, “Ανυπότακτη Κρήτη Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση”)».
Με αφορμή τη «μαύρη επέτειο της ισοπέδωσης της Κανδάνου από τους Ναζιστές Εισβολείς», η κα. Σακοράφα διαμηνύει πως «καταγγέλλουμε την εξοργιστική και ανιστόρητη αυτή απόφαση ως ασέβεια για τους αστράτευτους μαχητές και μαχήτριες της Μάχης της Κρήτης, που στο φαράγγι αυτό, σε πάνδημο συναγερμό το Μάιο του 1941 ταπείνωσαν τους επίλεκτους σιδηρόφρακτους στρατιώτες του Χίτλερ, και πλήρωσαν τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό τους με την ισοπέδωση του τόπου τους».

Το σχετικό λινκ θα το βρείτε εδώ:


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Μάλλον φίλτατε Γιώργο, δεν διαβάσατε σωστά το άρθρο. Η απόφαση του κυρίου Αρναουτάκη,που στηρίζετε αν δεν κάνω λάθος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίχθηκε από τον συνδιασμό “Κρήτη η Ζωή μας” και που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενέκρινε το νόμο Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα πρόκειται για αριστερή διαγραφή και ΟΧΙ για δεξιά. Δεν εχουμε να “μοιράσουμε” κάτι αλλά για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα