Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ρόμπεν των Δασών

Κύριε διευθυντά,

ο κ. Πολάκης μας είπε, με τον χαρακτηριστικό του (μη) τρόπο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις εκλογές επειδή «@@@@σε την μεσαία τάξη».

Κάποιοι αναλυτές ισχυρίζονται πως αυτό ξέφυγε του κ. Πολάκη και πως έτσι αυτός παραδέχτηκε πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η σωστή, πως δεν έπρεπε δηλαδή να «@@@@…» η μεσαία τάξη.

Αυτή η εκτίμηση όμως δεν έχει κανένα νόημα. Ο κ. Πολάκης, ως φανατικός Συριζαίος, δεν θα κατέκρινε ποτέ τόσο ουσιαστικά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που, χωρίς καμία αμφιβολία, εννοούσε ο κ. Πολάκης είναι, πως έχασαν τις εκλογές γιατί ήταν πιο ηθικοί από την τωρινή κυβέρνηση και έπαιρναν από τους μεσαίους (πλούσιους) για να δώσουν στους φτωχούς. Πρόκειται για το κεντρικό αφήγημα της Αριστεράς.

Έχω έναν αριστερό φίλο από την Αγγλία, που πολιτεύεται ως δημοτικός σύμβουλος στο Λίβερπουλ, κάθε φορά που έρχεται στα Χανιά και συναντιόμαστε δεν αργεί να ακούσω το αγαπημένο του σλόγκαν: «f… the rich!». Και όταν αρχίζουμε τις μπύρες, στην μπιραρία του κοινού μας φίλου Rudi, τα «f… the rich!» αντικαθιστούν τα «γεια μας!».

Δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα στην Αγγλία, στην Ελλάδα πάντως η μεσαία τάξη (που μόνο πλούσια δεν είναι) παράγει σχεδόν όλον τον εθνικό πλούτο, και αν αυτή δεν τα πάει καλά, υπάρχουν λιγότερα και για τους φτωχούς. Αυτό το ξέρει ο κ. Πολάκης, αλλά…

Μια παρατήρηση: @@@@… κάποιον, λέμε μόνο αν θεωρούμε αυτόν τον κάποιον εχθρό ή αντίπαλό μας, αλλιώς λέμε απλά πως αδικήσαμε κάποιον.

Γιώργος Κιαγιάς

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες