Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Rolls-Royce Zenith Collection: Υπερπολυτελής αποχαιρετισμός

Η βρετανική φίρμα αποκαλύπτει μια –τελευταία- σειρά ειδικών εκδόσεων της Phantom VII, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος της παραγωγής της συγκεκριμένης γενιάς του υπερπολυτελούς τετράτροχου.

Η Zenith Collection όπως ονομάζεται η σειρά, έχει ως αφετηρία τις Phantom Coupe και Phantom Drophead Coupe και θα περιλαμβάνει μόλις 50 αντίτυπα.

Όπως εύλογα θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο της Rolls-Royce, τα 50 αντίτυπα της σειράς θα κατασκευαστούν βάσει των απαιτήσεων των ιδιοκτητών τους οι οποίοι έχουν ήδη «κλειδώσει», ωστόσο η βρετανική φίρμα θα φροντίσει να εφοδιάσει τις Phantom Zenith με ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα σηματοδοτούν τον επετειακό χαρακτήρα της έκδοσης -αν και δύσκολα εντοπίζει κανείς ένα μη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε αυτοκίνητα αντίστοιχου «διαμετρήματος».

Όπως και να έχει, μεταξύ αυτών των ιδιαίτερων και υπερπολυτελών χαρακτηριστικών των τελευταίων Phantom που θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής του Goodwood, συγκαταλέγεται ένα mini ψυγείο κατασκευασμένο για να φιλοξενεί δύο μπουκάλια σαμπάνιας τα οποία ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να σερβίρει σε ένα από τα οκτώ ποτήρια με τα διακριτικά της RR, που βρίσκονται στο πορτ μπαγκάζ σε συνδυασμό με ένα νέο σετ πικνίκ το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τη σειρά και να ακουμπήσει στην ειδικά διαμορφωμένη πτυσσόμενη γυάλινη επιφάνεια που βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ.

Εκτός από τις υπερπολυτελείς προδιαγραφές η Zenith Collection ξεχωρίζει επίσης από το χαρακτηριστικό ταχύμετρο από χάλυβα, την διαφορετική εκδοχή της «έναστρης» οροφής και φυσικά από τα διακριτικά που σηματοδοτούν τον αύξοντα αριθμό του κάθε αριθμημένου αντιτύπου.

Οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια ευρεία γκάμα επιλογών σε ό,τι αφορά τα χρώματα και υλικά εκ των οποίων πολλά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Zenith Collection παραπέμποντας στο σύνολο της ιστορίας της Phantom από τη δεκαετία του ’30.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η βρετανική φίρμα η παραγωγή της τρέχουσας έβδομης γενιάς της Phantom θα λήξει στο τέλος της χρονιάς, ενώ ήδη η νέα γενιά έχει δώσει το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νέα Phantom θα έχει ως αφετηρία μια νέα πλατφόρμα αλουμινίου η οποία θα οδηγήσει στην σημαντική μείωση του βάρους της. Επίσης με δεδομένη την παρουσία των Rolls-Royce Wraith και Dawn, στην γκάμα, η νέα Phantom δεν αναμένεται να συμπεριλάβει στις επιλογές της Coupe και Drophead εκδόσεις.

 

ΠΗΓΗ: In.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα