Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ρέθυμνο: Βιωματική άσκηση μαθητών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών

Ενημέρωση των μαθητών και βιωματική άσκηση προστασίας τους σε περίπτωση σεισμού ή άλλης φυσικής καταστροφής, υλοποίησαν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, στη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να λάβουν σημαντικές πληροφορίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων, όπως είναι ο σεισμός και η πυρκαγιά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «TransCPEarlyWarning» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης.

Επιπλέον, συμμετείχαν σε δια ζώσης άσκηση μέσα στη σχολική αίθουσα, προκειμένου να αποκτήσουν μια στοιχειώδη εμπειρία της αμεσότητας και του συντονισμού που απαιτεί η διαχείριση τέτοιων ακραίων συνθηκών. Από τη δημοτική αρχή επισημάνθηκε πως η παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Interreg-Adrion» που εκπονεί ο Δήμος Ρεθύμνου και στο οποίο εντάσσεται το έργο TransCPEarlyWarning που έχει ως στόχο τον συντονισμό και τη συνεργασία των εθνικών φορέων Πολιτικής Προστασίας της περιοχής Αδριατικής- Ιονίου. Για την επίτευξη του στόχου το πρόγραμμα εφαρμόζει μία Καινοτόμο Πλατφόρμα Έγκαιρης Προειδοποίησης για την υποστήριξη της Δικτύωσης Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή ADRION, ένα Διεθνές Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης Πολιτικής Προστασίας, και μια Στρατηγική Έγκαιρης Προειδοποίησης Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενη από σχετικό Σχέδιο Δράσης.

Μαθήματα ελληνική γλώσσας σε αραβόφωνους μετανάστες

Εξάλλου, το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης, ενημερώνει ότι ξεκινούν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες από τον Διαπολιτισμικό Μεσολαβητή του Κέντρου Κοινότητας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες» θα εκπαιδεύσει ενήλικες αραβόφωνους μετανάστες/στριες και πρόσφυγες στην ελληνική γλώσσα και θα τους μυήσει στον ελληνικό πολιτισμό. Θα λειτουργήσει τμήμα αρχαρίων που έχουν μικρή ή και καμία επαφή με την ελληνική γλώσσα. Τα μαθήματα θα γίνονται, κάθε Πέμπτη 17:30 έως 19:30, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Κοινότητας στο 2831341261 για περισσότερες πληροφορίες και θα συμπληρώσουν αίτηση ενδιαφέροντος που θα τους δοθεί από την υπηρεσία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα