Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

“Βιώσιμη μόδα” και επανάχρηση παλαιών ρούχων στα Χανιά

Η επανάχρηση παλαιών ρούχων, η “βιώσιμη μόδα” πρέπει να αποτελέσει στόχο για τα επόμενα χρόνια τόνισαν οι μετέχοντες στη δράση : «Τα Χανιά καλωσορίζουν τη Βιώσιμη Μόδα» που πραγματοποίηθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην οδό Τσουδερών.

«Γενικά η περίοδος αυτή, ανακατατάξεων, οικονομικής κρίσης και κρίσης αξιών, είναι η κατάλληλη περίοδο για να εντάξουμε τη βιώσιμη μόδα στις ζωές μας» ανέφερε η κ. Λιάνα Ρεράκη σύμβουλος Δημόσιας Εικόνας, Colour Analyst και Image Specialist. Η ίδια δήλωσε πως το κίνημα της “βιώσιμης μόδας” αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια Παγκοσμίως αλά και στη χώρα μας και όπως τόνισε «αφορά στην ουσία στην αλλαγή της μόδας με την ανακύκλωση που δεν είναι επιβλαβής στο περιβάλλον».

Για τη σημασία της ανακύκλωσης μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκη, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Μ. Τσουπάκης, ο γεν. Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ κ. Κ. Πατεράκης. Στα πλαίσια της δράσης, μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από πελάτισσες της κ. Ρεράκη ή από stock καταστημάτων διατέθηκαν στο κοινό με τα έσοδα να προσφέρονται στο σύλλογο “Ορίζοντας”.

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα