Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

“Σχολή Γονέων” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

“Σχολή Γονέων” διοργανώνεται  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «για 8 εβδομάδες, σε μία συνάντηση τριών ωρών, οι γονείς ή μέλλοντες γονείς θα διερευνήσουν από κοινού την πρόκληση της γονεϊκότητας και της επικοινωνίας στο ζευγάρι, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση. Την ίδια ώρα τα παιδιά τους θα εξερευνούν τον Ερευνότοπο υπό το βλέμμα των παιδαγωγών του Μουσείου.
Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Τετάρτη στις 17:00.
Η θεματολογία της Σχολής Γονέων είναι οι σύγχρονες μορφές οικογένειας και ο κύκλος ζωής της, τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών, θέματα διαχείρισης των νέων τεχνολογιών (κινητά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.), ο σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, τα όρια και θετικοί τρόποι οριοθέτησης και τέλος, η σημασία της σχέσης των γονέων στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Τα παιδιά στον Ερευνότοπο θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν διάφορα οικοσυστήματα, να ακούσουν ιστορίες, να κατασκευάσουν χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά και να δουν με τα μάτια του Στερεοσκόπιου!
Οι γονεϊκοί ρόλοι και οι προκλήσεις της καθημερινότητας θα τεθούν υπό διερεύνηση με κύριο στόχο να αποκτήσουν οι γονείς μια ουσιαστικότερη σχέση επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους και τους συντρόφους τους. Η μόνη προϋπόθεση, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, είναι η ενεργός συμμετοχή!
Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα :
2810-240139 και 697-7677361, ώρες 3-9 μμ.
Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ
Κόστος για τους Φίλους του ΜΦΙΚ: 120 ευρώ
Ηλικία παιδιών: 4 χρονών και άνω
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής 25 ωρών»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα