Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

“Άνοιγμα” στον εσωτερικό τουρισμό από τον Δήμο Πλατανιά

Προσπάθεια για ένα άνοιγμα στους επισκέπτες από όλη τη χώρα, από τον Δήμο Πλατανιά που στo πλαίσιo αυτό φιλοξένησε μια πρώτη ομάδα δημοσιογράφων από Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης.

Στόχος του Δήμου είναι μέσω της προβολής στα μέσα ενημέρωσης να γίνει γνωστό και το “άλλο πρόσωπο” του Πλατανιά, η ενδοχώρα, οι εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει.
«Φιλοξενήσαμε μια πρώτη ομάδα δημοσιογράφων, με πολύ καλά αποτελέσματα όπως φαίνεται ήδη από τα γραπτά τους. Οι άνθρωποι ενθουσιάστηκαν τους άρεσε πάρα πολύ όλα όσα είδαν. Η όλη προσπάθεια αυτή ήταν πιλοτική από εμάς, δεν έχει ξαναγίνει ο Δήμος να προσκαλέσει δημοσιογράφους» μας ανέφερε ο κ. Πέτρος Μαρινάκης εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Πλατανιά.
Ο Δήμος κάλυψε τα έξοδα διαμονής, διατροφής, εισιτήρια, ενώ όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «υπήρξε μεγάλη προθυμία από τους επαγγελματίες του τόπου μας να τους φιλοξενήσουν, να προσφέρουν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις κ.ά. Για δύο ημέρες τους πήγαμε σχεδόν παντού σε όλο το Δήμο, από τη μια άκρη στην άλλη. Από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ είδαν από τη νυκτερινή διασκέδαση, τη γαστρονομία, το περιβάλλον, τα προϊόντα, τις ιδιαίτερες περιοχές μας, την ποικιλομορφία που παρουσιάζει η περιοχής μας από τις παραλίες στο βόρειο μέτωπο, τα βουνά, τα χωριά κα.».

 

Στο σημερινό επεισόδιο “Στο Αρχείο” Νεκτάριος Κακατσάκης και Βασιλική Τωμαδάκη, συζητούν για εξαγωγές προϊόντων “έκπληξη” από τα Χανιά πριν από 45 χρόνια.

 

Το βασικό δίπτυχο πάνω στο οποίο θα πρέπει να βασιστεί το νέο τουριστικό μοντέλο του Δήμου Πλατανιά είναι το τουρισμός – πολιτισμός εκτιμάει ο κ. Μαρινάκης. «Το 70% των τουριστών που έρχεται στο Δήμο μας δεν ξέρει τις ομορφιές της ενδοχώρας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού και ο Δήμος πρέπει να ανασκουμπώσει τα μανίκια του να φτιάξει υποδομές και να συνεργαστεί με τους επιχειρηματίες πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση» λέει ο εντετεταλμένος σύμβουλος τουρισμού. Οι δημοσιογράφοι προέρχονταν από τα μέσα
Athens Voice, Rosa.gr, το Αθηναίκο Πρακτορείο Ειδήσεων, την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ στο επόμενο βήμα είναι η φιλοξενία των τηλεοπτικών συνεργείων του Ant1, του ΣΚΑΙ κα.

 

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Την ίδια στιγμή στην πλατεία του Πλατανιά ξεκίνησε τη λειτουργία του “Κέντρο Πληροφόρησης” του Δήμου Πλατανιά. Στελεχωμένο με δημοτικούς υπαλλήλους το Κέντρο θα συνεχίσει να ενημερώνει τους επισκέπτες για την περιοχή και όχι μόνο δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες. Για την ώρα το Κέντρο θα λειτουργεί τις πρωινές ώρες.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες