Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Πυρκαγιών όλεθρος

Όσο και να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν παύω να θυμάμαι ήδη από τη δεκαετία του ’70 την πλήρη ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις μεγάλες πυρκαγιές που ξεσπούσαν κάθε καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε να καταστρώσει κάποιο αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που καταστρέφουν κάθε φορά το φυσικό τοπίο της χώρας και πάντα το ενδιαφέρον εστιαζόταν στη διάσωση των σπιτιών από την πύρινη λαίλαπα. Εξού και το αμίμητο κάθε φορά ρητό του τύπου «ο κίνδυνος έχει περάσει και ευτυχώς η πυρκαγιά καίει δασική έκταση…». Οι δικαιολογίες είναι φτηνές και ξεκινούν από την κλιματική αλλαγή μέχρι τους μεγάλους καύσωνες.

Ολη αυτή η κατάσταση οφείλεται είτε στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού είτε στην απόλυτη αδιαφορία για το φυσικό περιβάλλον. Αυτή τη φορά η Αττική, η Εύβοια και η Ηλεία είχαν την τιμητική τους. Σαν τραγικός επίλογος δε φαντάζει η φράση του πρωθυπουργού πως «αυτή τη φορά δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Ο χρόνος σαν να μην έχει περάσει, το ίδιο και οι περίτεχνες ρήσεις από τα στόματα των ιθυνόντων, πως αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποιο νέο «Μάτι». Με τη μόνη διαφορά ότι το φυσικό περιβάλλον δέχθηκε ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα. Φοβάμαι μήπως ενδιαφερόμενοι “επενδυτές” τρίβουν τα χέρια τους…

1 Comment

  1. Είναι το μόνο εύκολο & ανέξοδο να κάνεις (εκ του ασφαλούς / καναπέ) τον Ελεγκτή !! Να προτείνεις λύσεις για κάθε “ανικανότητα” – όπως λες – του κρατικού Μηχανισμού, έχεις ??????? Ειδικά αυτή τη φορά (και υπό αυτές τις θερμοκρασιακές συνθήκες), ακόμα και 10πλάσια να ήταν τα διατιθέμενα από το κράτος Μέσα και προσωπικό, δεν μπορούν να τιθασευτούν ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΕΣ και ΣΕ ΜΑΚΡΑΝ ΑΛΛΗΛΩΝ πυρκαγιές. Κοινή λογική χρειάζεται για να δεις ότι η ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ των Μέσων είναι η καταστροφική αιτία. Εκτός και αν προτείνετε Η ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να είναι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ και ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και ΟΙ ΜΙΣΟΙ από τους υπόλοιπους (Μισούς) Στρατιώτες για να περιφρουρηθεί – φυλαχτεί αυτή η Χώρα (με ότι καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία) . Άλλη λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κύριέ μου. . . .

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα