Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου – Σελίνου για ενεργοποίηση του Εμβολιαστικού Κέντρου Καντάνου

Ομόφωνο ψήφισμα – διαμαρτυρία για την μη ενεργοποίηση του εμβολιαστικού κέντρου Καντάνου, έως τώρα έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Καντάνου – Σελίνου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «σ ́αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο και με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου είναι ο μόνος περιφερειακός Δήμος που δεν έχει Εμβολιαστικό Κέντρο εντός των ορίων του.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα, και την ύστατη αυτή στιγμή ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να ενεργοποιήσει ως Εμβολιαστικό Κέντρο το Κέντρο Υγείας Καντάνου
Το Κέντρο Υγείας Καντάνου, όπως αναφέρουμε και στη επιστολή μας στις 22/02/21 βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο του Δήμου μας και μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους Δημότες μας. Ας σημειώσουμε ότι ο Δήμος περιλαμβάνει εκτεταμένη ορεινή γεωγραφική επικράτεια, με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και δύσβατο οδικό δίκτυο. Μεγάλο μέρος των δημοτών μας (Ανατολικό Σέλινο , ορεινά χωριά Δυτ. Σελίνου ) είναι σε προχωρημένη ηλικία και αδυνατούν να κινηθούν εκτός των ορίων του Δήμου.
Επιπρόσθετα θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η δυσκολία μετακίνησης των δημοτών μας προς άλλους Δήμους – Εμβολιαστικά Κέντρα επιτείνεται από την έλλειψη καθημερινών δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Εξαιτίας της πανδημίας δεν υπάρχει καθημερινή ανταπόκριση προς Χανιά αλλά μόνο 3 δρομολόγια την εβδομάδα προς Χανιά και κανένα δρομολόγιο προς τον Δήμο Κισσάμου.
Το Κέντρο Υγείας Καντάνου διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να ενεργοποιηθεί άμεσα ως Εμβολιαστικό Κέντρο γιατί αφενός διαθέτει μόνιμο προσωπικό ( γιατρούς – νοσηλευτές ) και αφετέρου από την αρχή της πανδημίας ο Δήμος δημιούργησε εξωτερικό χώρο υποδοχής κρουσμάτων Covid ( ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος Εμβολιασμού χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας ).
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για την Υγεία των Δημοτών μας και να συνυπολογίσει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πρόσβασης και μετακίνησης των ηλικιωμένων δημοτών μας προς τα καθορισμένα Εμβολιαστικά Κέντρα ( το κοντινότερο απέχει 75 χιλιόμετρα ) αφού είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από το Κέντρο Υγείας Καντάνου που διαθέτει τις υποδομές και το ιατρικό προσωπικό»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα