Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ψαράδες – νοικοκύρηδες στη Νέα Χώρα (φωτ.)

Σε μια αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους, με βρεσκοβαμμένα τραπέζια και εσωτερικούς χώρους και μια εντυπωσιακή βάρκα που τοποθετήθηκε στην οροφή του κτηρίου τους, προχώρησαν οι Ερασιτέχνες Αλιείς της Νέας Χώρας.
Το νέο Δ.Σ. με τη συμβολή των μελών επιθυμεί να βελτιώσει την εικόνα των γραφείων του συλλόγου και γενικά του μικρού λιμανιού.

Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Πουλιδάκης «αποφασίσαμε να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας. Έτσι με πολύ προσωπική δουλειά των μελών του συλλόγου και ειδικά του αντιπροέδρου του κ. Μ. Κοτζαμπασάκη κάναμε μια σειρά σημαντικές εργασίες. Μας ενδιαφέρει να γίνουμε πιο πολλοί και ο σύλλογος μας απευθύνεται στους ανθρώπους που αγαπάνε τη θάλασσα, έχουν ένα βαρκάκι, κάνουν ψαροντούφεκο ή ψαρεύουν με καλάμι».
Ήδη ο σύλλογος έχει πάρει τις άδειες να τοποθετήσει άλλο ένα ξύλινο καραβάκι στο χώρο του πάρκου δίπλα στο λιμανάκι.
Η άλλη ξύλινη βάρκα έχει τοποθετηθεί στην οροφή του κτηρίου των ψαράδων. Όπως μας αναφέρουν οι κ. Μ. Κοτζαμπασάκης και Γ. Λουγιάκης «είναι μια παλιά παραδοσιακή βάρκα, με δύο κούκλες μέσα ντυμένες ψαράδες, με το καμάκι, την απόχη, το πυροφάνι που το βράδυ θα φωτίζεται έτσι ώστε να δώσει μια ωραία εικόνα στο λιμανάκι. Είναι μια νέα προσπάθεια από το Δ.Σ. καθώς ο σύλλογος μας συμπληρώνει 64χρόνια και έχει τη δική του μεγάλη ιστορία» .
Στο παρελθόν τα μέλη του συλλόγου έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς του λιμανιού, σε παρεμβάσεις για να γίνουν έργα στο λιμανάκι της Νέας Χώρας, ενώ είναι πάντα δίπλα σε κάθε αλιέα. «Θα θέλαμε μια βοήθεια από τις αρχές να συνδράμουν και αυτή για την καλύτερη λειτουργία του λιμανιού» λένε τα μέλη του Συλλόγου που έχουν φτάσει τα 150.
Για τους αλιείς η πιο δύσκολη εποχή ήταν αυτή της καραντίνας. «Δυστυχώς, ακατανόητα για μας γιατί δεν υπήρχε σοβαρός λόγος, δεν επιτρέπονταν το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες. Αυτό ήταν κακό γιατί το ψάρεμα απελευθερώνει , σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και οι ψαράδες πάντα πηγαίνουν μόνοι τους δεν υπάρχει συνωστισμός» λένε και ελπίζουν να μην χρειαστεί πάλι να μείνουν μακριά από την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες