Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Προβολή ντοκιμαντέρ για το Αποπηγάδι στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Το ντοκιμαντέρ για το Αποπηγάδι Χανίων “Σήμερα εμείς, αύριο εσείς” θα προβληθεί  την Τετάρτη (22/03) στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν μαρτυρίες κατοίκων και στη συνέχεια συζήτηση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από τα “Δίκτυα Μάθησης – Ομάδα Αγώνες Γης” «στην Κρήτη, προβλέπονται “αναπτυξιακά έργα” που περιλαμβάνουν από φαραωνικές εγκαταστάσεις που αφορούν την τουριστική βιομηχανία (βλ. αεροδρόμια και ξενοδοχειακά μεγαθήρια) μέχρι εξορύξεις υδρογονανθράκων και εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε όποια κορφή υπάρχει στο νησί. Σε όλα αυτά, τα τυράκια που μας πλασάρουν ποικίλλουν σε γεύσεις. Εργασιακή αποκατάσταση, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και πράσινη ενέργεια είναι κάποιες από τις προτιμώμενες. Η φάκα όμως είναι ίδια και πάντα εκεί. Αν θέλουμε να δούμε πως μοιάζει, αρκεί μια ματιά σε Λατινική Αμερική, Ανατολική Ασία και Αφρική όπου τα ίδια πολυεθνικά συμφέροντα, ακολουθώντας μάλιστα κάποιες φορές και πανομοιότυπες μεθόδους, απαλλοτρίωσαν γη προς όφελος τους.
Οι αυτόκλητοι κουμανταδόροι των ζωών μας έχουν ορίσει τις προτεραιότητές τους. Είναι οι ανάγκες της Αγοράς και είναι ενάντια σε κάθε τι ζωντανό και όμορφο υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει.
Εμείς από τη μεριά μας, από τη μεριά των από κάτω, οφείλουμε να αντισταθούμε πρωτίστως ιδεολογικά, συγκροτώντας κοινότητες αγώνα και κοινωνικά δίκτυα, παράγοντας τις δικές μας συλλογικές ερμηνείες και ορίζοντας τις δικές μας υπαρξιακές ανάγκες ως προτεραιότητα»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα