Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Προβλήματα ζητούν λύση στη Νέα Χώρα

Χρονίζουν μια σειρά από προβλήματα στην περιοχή της Νέας Χώρας που έχουν επισημανθεί πολλές φορές στο παρελθόν προς κάθε αρμόδιο από κατοίκους και φορείς της γειτονιάς.

Σε θέματα που αφορούν την Ακτή Παπανικολή αναφέρθηκε ο κ. Μ. Τοράκης αντιπρόεδρος του “Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου της Ν. Χώρας”

Ο δραστήριος “Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Χώρας” έχει αναφερθεί πολλές φορές στα συγκεκριμένα θέματα. Ο αντιπρόεδρος του κ. Μιχάλης Τοράκης μιλώντας στα “Χ.ν.” πως η γειτονιά έχει την ανάγκη μια σειράς παρεμβάσεων. Μεταξύ αυτών οι κυριότερες έχουν να κάνουν με:

• ΑΚΤΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ: Στην Ακτή Παπανικολή το έργο ανάπλασης του δρόμου έχει ανάγκη συντήρησης. «Ήδη έχουν σχηματιστεί λακκούβες σε κάποια σημεία, σε κάποια άλλα δεν λειτουργούν τα φώτα. Πρέπει να αποκατασταθούν. Επίσης οι πέτρες στην πλατεία Παπανικολή μετακινούνται κατά το δοκούν από διάφορους με αποτέλεσμα να μπαίνουν στη διέλευση των τυφλών ή σε άλλα σημεία που εμποδίζουν τους πεζούς. Επίσης έχουμε ζητήσει την αντικατάσταση των δέντρων που έχουν τοποθετηθεί γιατί δεν είναι κατάλληλα. Έχουμε ενημερώσει εδώ και μήνες τον κ. Τσουπάκη και εδώ και μήνες μας λέει είναι στο πρόγραμμα αλλά πράξεις δεν βλέπουμε».

Την απομάκρυνση του Γερανού ζητούν οι κάτοικοι της γειτονιάς.

• ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΓΕΡΑΝΟΥ: «Ο γερανός στο λιμανάκι της Νέας Χώρας δεν έχει δουλέψει ποτέ! Δεν έχει πάρει ποτέ τριφασικό ρεύμα για να λειτουργήσει , δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ζητάμε να απομακρυνθεί όπως έγινε και στο Ενετικό λιμάνι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής».

Ετοιμόρροπο και επικίνδυνο προς κατάρρευση το ακίνητο στην οδό Φλωράνς.

• ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΚΤΗΡΙΟ: Στην οδό Φλωράνς (Πλατεία Γουνάκη) υπάρχει το κτηρίου του παλιού ψυχιατρείου που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια και είναι ετοιμόρροπο. «Οι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται, ο Δήμος τι θα κάνει; Καθημερινά πέφτουν κομμάτια τσιμέντου, πετρών, είναι θέμα χρόνου να έχουμε ατύχημα».

• ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: «Τις βραδινές ώρες μετά τις 11, αυτοκίνητα και μηχανάκια διέρχονται με ταχύτητα από την Ακτή Παπανικολή και ο κίνδυνος του ατυχήματος είναι πολύ μεγάλος. Απαιτούνται μέτρα αστυνόμευσης».

• ΜΟΝΗ ΓΩΝΙΑΣ: «Αποτελεί την έξοδο από την Ακτή Παπανικολή ωστόσο είναι ένας δρόμος χωρίς φώτα, επικίνδυνος για τους πεζούς. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές στο Δήμο, ανταπόκριση δεν έχουμε βρει…»

• ΟΜΠΡΕΛΕΣ: «Το καλοκαίρι τα ομπρελοκαθίσματα αναπτύσσονται σε μεγάλη έκταση με αποτέλεσμα οι Νεοχωρίτες να μην έχουν χώρο να βάλουν τη δική τους ομπρέλα, την δική τους πετσέτα. Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει κάποια στιγμή το Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου».

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα