Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Πρωτόγνωρες καταστάσεις

Πυρκαγιές και κορωνοϊός… κορωνοϊός και πυρκαγιές. Τα δύο μεγάλα θέματα που θα χαρακτηρίσουν το φετινό καλοκαίρι. Γιατί μας έμελλε τον φετινό Αύγουστο, να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Από τη μιά, η χώρα “κάηκε” στην κυριολεξία. Περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε δύο εβδομάδες στην Ελλάδα, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια, την Αρκαδία, την Ηλεία και όπου αλλού πέρασε ο πύρινος εφιάλτης αφήνοντας πίσω αποκαΐδια, μετρούν – και θα μετρούν για πολύ ακόμη – τις πληγές τους.

Από την άλλη, ο κορωνοϊός, δεν λέει να… μας αφήσει. Συνεχίζει να “καλπάζει” και γίνεται ολοένα περισσότερο απειλητικός, με τις μεταλλάξεις του.

Το “καμπανάκι” έκρουσε και χθες ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κάνοντας λόγο για σημαντική αύξηση των νοσηλειών την τελευταία εβδομάδα.

«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη, αρχίζει όμως να χτυπά και μεγαλύτερες ηλικίες. Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση» προειδοποίησε.

Και εμείς… κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Μήπως όχι; (μην ξεχνούμε άλλωστε ότι το τοπικό λοκ ντάουν συνεχίζεται)… και απλά θέλουμε να περιοριστεί η απειλή από μόνη της;

Ωρα για σκέψη και προβληματισμό. Για όλα τούτα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Και ανασκούμπωση, μήπως και “φτιάξουμε” ένα καλύτερο αύριο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα