23.4 C
Chania
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025

Το πρώτο ψηφιακό μουσείο της Κρήτης

Εγκρίθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας και αναμένεται να υπογραφεί σύντομα η σύμβαση του έργου του ψηφιακού Μουσείου Ιεράπετρας. Ένα έργο που σκοπό έχει αναδείξει τον ιστορικό, αρχαιολογικό και πολιτισμικό πλούτο του Δήμου Ιεράπετρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα παό την ηρακλειώτικη ιστοσελίδα cretalive.gr, το έργο προτάθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ωρίμασε και θα υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα περίοδο στο πλαίσιο της ψηφιακής σύγκλισης.

“Με την υλοποίηση του έργου γίνεται προσπάθεια να δοθεί μέσα από τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών έμφαση στην τουριστική προώθηση του Δήμου, μέσα από την ενοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού, παρουσιάζοντας μια πολύ παραστατική και ενδιαφέρουσα εικόνα της Ιεράπετρας”, επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε χώρο που θα δοθεί από το Δήμο, όπου θα αναπτυχθούν εφαρμογές στη λογική “ταξίδι στο χρόνο”. Θα φιλοξενεί τρισδιάστατη βιντεοπαρουσίαση για όλες τις ιστορικές περιόδους της Ιεράπετρας από τη Μινωική εποχή μέχρι τη νεότερη περίοδο, ενώ θα υπάρχουν και σχετικά υλικά που θα στηρίζουν την υποδομή της ψηφιακής αναπαράστασης που θα προσφέρει τρισδιάστατα το Μουσείο. Επιπλέον προβλέπεται η δημιουργία σχετικής ιστοσελίδας και εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα, ως εφαρμογές που υποστηρίζουν και μεγαλώνουν τη διάχυση της πληροφορίας του Μουσείου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα