Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

”Πρώτο κουδούνι” με προβλήματα στα σχολεία των Χανίων

Με προβλήματα ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ειδική Εκπαίδευση όπου αναμένονται και οι προσλήψεις των αναπληρωτών, ενώ για τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία οι προσλήψεις αναμένονται για μετά τις εκλογές.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας κ. Ηλίας Ποντικάκης σημείωσε πως «είμαστε σε καλύτερη κατάσταση καθώς έχουμε αξιοποιήσει κατά το βέλτιστο τρόπο το προσωπικό, το ταλαιπωρήσαμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ζητάμε την κατανόηση εκπαιδευτικών και γονέων. Αναμένουμε τις προσλήψεις των αναπληρωτών που θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές για να καλυφθούν τα κενά».

Ειδικότερα η κατάσταση στο Νομό Χανίων έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Δεν άνοιξε το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Γαύδου, το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Σφακίων για το οποίο η θέση της Πρωτοβάθμιας είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να πάνε στο Δ.Σ. Βουβά που βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από τη Χώρα. Επίσης για την πρώτη εβδομάδα δεν θα λειτουργήσει κανένα ολοήμερο.
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: Δεν άνοιξαν σήμερα λόγω έλλειψης προσωπικού τα νηπιαγωγεία Πατσιανού, Έλους, Ροδοβανίου και Γραμβούσας.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Τα ειδικά σχολεία άνοιξαν αλλά παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει το 2ο Ειδικό που παρουσιάζει μεγάλη υποστελέχωση.
ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ
Αναφορικά με την κατάσταση στη Δευτεροβάθμιας ο προϊστάμενος Μανούσος Μαραγκάκης είπε στα «Χ.Ν.» πως «όλα τα γυμνάσια-λύκεια στα Χανιά λειτούργησαν κανονικά με το προσωπικό τους και έχουν κάποιες μικρές ελλείψεις. Αναλογιά σε κάθε μονάδα έχουμε ένα λειτουργικό κενό -συνολικά 60- που θα τα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ημέρες καθώς τελειώνει η διαδικασία των αιτήσεων για τους αναπληρωτές και από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις τους. Την επόμενη εβδομάδα πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάμε σε 6ωρα. Το πρόβλημα το μεγαλύτερο το αντιμετωπίζουμε στα ειδικά σχολεία (Ειδικό Γυμνάσιο και Ειδικό Εργαστηριακό Κέντρο) που δεν λειτούργησαν αλλά θα στελεχωθούν με τις πρώτες προσλήψεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα