Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Πρωτιά για τους Πυροσβέστες στο 19ο ECO CHALLENGE 2022 (φωτ.)

Η ομάδα των πυροσβεστών κέρδισε τον 19ο διαγωνισμό Eco Challenge 2022 που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Ακρωτήρι με τη συμμετοχή όλων των στρατιωτικών μονάδων που έχουν εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Oι συγκεκριμένοι αγώνες πραγματοποιούνται για 19η φορά, ενώ για δύο χρόνια δεν γίνονταν λόγω της πανδημίας.
Η ομάδας “Ήφαιστος” της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αμερικανικής Βάσης (Μανώλης Πρασάκης, Ανδρέας Μαρκάκης, Δημήτρης Μποφίλιος, Στέλιος Σαραβελάκης, Κωνσταντίνος Τσοπανίκος) ήταν πρώτη στους αγώνες πεντάθλου με συνολικό χρόνο 4.45.09, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην πεζοπορία, στο τρέξιμο και στο κολύμβη, και τη δεύτερη στο ποδήλατο.
Δεύτερη ήταν η ομάδα “Viper” της 115 Πτέρυγας Μάχης (Νίκος Βοίκογλου, Μιχάλης Παπαδάκης, Γιάννης Ζεντέλης, Γιάννης Σιώπης, Κωνσταντίνα Συγγενιώτη) με συνολικό χρόνο 4.58.20 και πρωτιά στο ποδήλατο, δεύτερες θέσεις σε πεζοπορία, καγιάκ, κολύμβηση.
Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του “Ναυστάθμου Σούδας” (Παναγιώτης Καρβούνης, Ιωάννης Θανάσιος, Δημήτρη Μπούρας, Χρήστος Πάντος, Θάνος Καρβούνης) και χρόνο 5.16.01, με δεύτερη θέση στο τρέξιμο και τρίτες θέσεις στην κολύμβηση και στην πεζοπορία.

Όπως εξήγησε στα “Χ.ν.” ο κ. Byron Gale, υπεύθυνος της διοργάνωσης του “Eco Challenge” «πρόκειται για ένα πένταθλο, όπου κάθε μια από τις έξι ομάδες που συμμετείχαν είχε πέντε αθλητές. Ο κάθε αθλητής συμμετείχε σε ένα αγώνισμα και στη συνέχεια προσθέταμε τους χρόνους τους και βγάζαμε το συνολικό χρόνο όλο της ομάδας. Όμως ο πρωταθλητισμός είναι το τελευταίο. Για μας σημασία έχει η ομάδα, η συνεργασία και η ασφάλεια. Συμμετείχαν έξι ομάδες και ήταν μια καλή αρχή μετά την πανδημία». Ο ίδιος ευχαρίστησε «το στρατό, το λιμενικό, την αεροπορία, το ναύσταθμο, τη διοίκηση της Αμερικανικής Ευκολίας Σούδας για τη στήριξη».

Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Ο νέος διοικητής της Βάσης – ανέλαβε επίσημα στις 29 Ιουλίου – πλοίαρχος κ. Όντιν Κλουγκ (Odin Klug) δήλωσε ενθουσιασμένος για την πραγματοποίηση του Eco challenge μετά από δύο χρόνια. «Ως διοικητής της Αμερικανικής Ευκολίας μπορώ να δηλώσω απόλυτα ικανοποιημένος. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος παρότι αρχές του Οκτώβρη, οι ομάδες πραγματικά εξαιρετικές και ο ανταγωνισμός υψηλού επιπέδου. Η συνεργασία μεταξύ Αμερικάνων και Ελλήνων και των υπηρεσιών όπως η αστυνομία, η πυροσβεστική, το λιμενικό , ο στρατός, το ναυτικό, η αεροπορία ήταν καταπληκτική και αυτό ίσως να είναι το σημαντικότερο. Τη σχέση μας θέλουμε όχι μόνο να την ενισχύσουμε αλλά να την κάνουμε βαθύτερη όπως οι ρίζες ενός δέντρου» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα του “Eco Challenge”Q
• ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: Από Αγ. Τριάδα μέχρι το καθολικό στο Γουβερνέτο και πίσω , απόσταση περίπου 10,5 χιλ. Νικητής Μανώλης Πρασάκης (Πυροσβέστες) 2ος Νίκος Βοίκογλου (115 Πτέρυγα Μάχης), 3ος Παναγιώτης Καρβούνης (Ναύσταθμος Σούδας).
• ΤΡΕΞΙΜΟ: Από Αγ. Τριάδα μέχρι Μαράθι. Πρώτος ο Ανδρέας Μαρκάκης (Πυροσβέστες), 2ος ο Ιωάννης Θανάσιος ( Ναύσταθμος Σούδας) 3ος Blake Van Brunt
( NSA Wardroom-Αξιωματικοί βάση της Σούδας).
• ΚΑΓΙΑΚ: Έναρξη αγώνα από το Ναύσταθμο με τερματισμό το Λουτράκι. Πρωτιά για τον Απόστολο Λαζαρίδη (ΚΕΝΑΠ -Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής ΝΑΤΟ), Δεύτερος ο Ιωάννης Σιόπης (115 ΠΜ. 3Ος Ryan Salcido ( NSA Wardroom- Αξιωματικοί βάσης της Σούδας).
• ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Κύκλος του Ακρωτηρίου. 1ος ο Ιωάννης Ζεντέλης (115 Πτέρυγα Μάχης), 2ος Δημήτρης Μποφίλιος (Πυροσβέστες), 3ος Steven Zakrausky (VQ-1 δεύτερη ομάδα της Αμερικανικής βάσης)
• ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Έναρξη από το Λουτράκι και κατάληψη στο Μαράθι. Νικητής ο Κωνσταντίνος Τσοπανίκος (Πυροσβέστες), 2η η Κωνσταντίνα Συγγενιώτη (115 Πτέρυγα Μάχης) και 3ος ο Θάνος Καρβούνης (Ναύσταθμος Σούδας).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα