Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Πρώτη προβολή εδρών για το νέο Ευρωκοινοβούλιο και εκτίμηση συμμετοχής

Η πρώτη συγκεντρωτική στατιστική προβολή της σύνθεσης του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βάσει exit poll που δημοσιεύθηκαν σε 11 χώρες και προεκλογικών εκτιμήσεων ψήφου σε 17 κράτη μέλη:

20190526PHT53140_original

 

Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε εκτιμήσεις αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο όπως αυτές δημοσιεύθηκαν σε 11 χώρες (Αυστρία, Κύπρος, Γερμανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Γαλλία, Δανία, Σλοβακία) και των δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν πριν τις εκλογές στα υπόλοιπα 17 κράτη μέλη.

Οι στατιστικές προβολές για τη σύνθεση του ΕΚ θα ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της βραδιάς, όσο εκτιμήσεις και επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται από τα κράτη μέλη, με τα πρώτα προσωρινά συνολικά αποτελέσματα να αναμένονται περίπου στις 23:15 (ώρα Βρυξελλών).

Στο ekloges-apotelesmata.eu/ μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο, κατανομές εδρών ανά πολιτική ομάδα και χώρα, αναλυτικά στοιχεία για εθνικά κόμματα και πολιτικές ομάδες, την κατανομή των εδρών ανά φύλο και στοιχεία για την αποχή. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε αποτελέσματα, να σχηματίσετε προβλέψεις για κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και να χρησιμοποιήσετε το widget σας.

Εκτιμήσεις για την αύξηση της συμμετοχής

Οι προσωρινές εκτιμήσεις για προσέλευση στις κάλπες της τάξης του 51% (χωρίς στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα) υποδηλώνουν σημαντική ενίσχυση της συμμετοχής και το χαμηλότερο ποσοστό αποχής για τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ανάλογα με τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου, το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 49% και 52%.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες