Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

«Προτεραιότητα η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ»

Τον Σεπτέμβριο εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσει η μελέτη στρατηγικό σχεδιασμού για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με στόχο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε να προχωρήσει συνολικά το έργο της ανακατασκευής του δρόμου. Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ).
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Φ. Καζάσης και στελέχη του Οργανισμού καθώς ο δήμαρχος Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης, βρέθηκε στο επίκεντρο η μελέτη του τμήματος του ΒΟΑΚ Καλύβες – Άγιοι Πάντες.
Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε την πρωθυπουργική δέσμευση ότι θα πρέπει το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022-2023 και υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ΒΟΑΚ ως ένα ενιαίο έργο. «Μέχρι σήμερα ο ΒΟΑΚ φτιάχνεται τμήμα – τμήμα με τρόπους και διαδικασίες όχι εξαιρετικά αποτελεσματικές και καλύπτει μόνο ένα πολύ μικρό έως πάρα πολύ μικρό ποσοστό του έργου. Άρα η προσέγγιση η δική μας είναι πρώτον να γίνει η στρατηγική μελέτη η οποία θα αντιμετωπίσει ενιαία το έργο, θα επιλύσει τα προβλήματα νέων και παλιών χαράξεων, θα προσδιορίσει το οικονομικό αποτύπωμα – κόστος του έργου και ορισμένες  στοιχειώδεις οικονομικές προδιαγραφές κ.λπ.», τόνισε ο κ. Σταθάκης.
Πρόσθεσε ακόμα τη σημασία που έχει το έργο να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο και να διεκδικηθεί ενιαία χρηματοδότηση για την πραγματοποίησή του ενώ έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα 4 ετών για την ολοκλήρωσή του. Ερωτηθείς για τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού ανέφερε ότι τα 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνται είναι εξασφαλισμένα και η μελέτη θα ξεκινήσει άμεσα.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Φ. Καζάσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη μελέτη για το κομμάτι του ΒΟΑΚ Καλύβες – Άγιοι Πάντες καθ’ όλα ώριμη και πρόσθεσε ότι για καθαρά διαχειριστικούς λόγους η μελέτη βρίσκεται σε αυτή τη φάση στο Υπουργείο Υποδομών. «Αναμένεται η έγκριση του συγκριτικού πίνακα που αφορά το έργο ώστε να μπορέσει να προχωρήσει», σημείωσε ο κ. Καζάσης και συμπλήρωσε ότι το εν λόγω έργο δεν ανήκει στα υπό ένταξη έργα στο νέο ΣΕΣ αλλά μαζί με 4-5 ακόμα μελέτες που αφορούν άλλα σημεία του ΒΟΑΚ σε όλη την Κρήτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης. Συνεχίζοντας ο κ. Καζάσης αναφέρθηκε στη σημασία της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού ώστε να προχωρήσει συνολικά το έργο του ΒΟΑΚ.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης της μελέτης Καλύβες – Άγιοι Πάντες (μήκους 8 χλμ με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ) υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα που υπάρχει στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου. «Εκφράζουμε ως Δημοτική Αρχή την αγωνία μας και προσπαθούμε να ανασύρουμε μελέτες που είναι “μουχλιασμένες” στα συρτάρια των υπουργείων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουκιανάκης.

Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα