Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Προτεραιότητα η προστασία σε Μπάλο – Λαφονήσι – Φαλάσαρνα για τη Λίτσα Κουρουπάκη

Την ικανοποίησή της για τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εξέδωσαν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, οι οποίες αφορούν τον Μπάλο τα Φαλάσαρνα και το Λαφονήσι, εκφράζει η π. βουλευτής Χανίων Λίτσα Κουρουπάκη.
Όπως επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή της, οι αποφάσεις «αναδεικνύουν τον επιβεβλημένο, αυτονόητο, ορθολογικό τρόπο διαχείρισης , προστασίας και αξιοποίησης των συγκεκριμένων περιοχών».
Η κα. Κουρουπάκη σχολιάζει ότι είναι «σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι απο- φάσεις αυτές βασίζονται στις προτάσεις και αποφάσεις των δύο τοπικών Δήμων, τις οποίες στηρίζουν και οι άλλοι δήμοι και φορείς του νομού Χανίων, αλλά κυρίως και εξαιρετικά η τοπική κοινωνία.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι με την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών, προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτή- ρας των φημισμένων αυτών παραλιών, καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτές τις μοναδικές στον κόσμο παραλίες και θάλασσες».
«Με τις αποφάσεις αυτές προφανώς δικαιώνεται η κοινωνία των πολιτών,η βούλησή τους και όσοι διαχρονικά και με συνέπεια την υπερασπίζονται και την υπηρετούν», καταλήγει η Χανιώτισσα πολιτικός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα