Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Προτάσεις ΜεΡΑ25 παρουσιάστηκαν στην Αθήνα (φωτ.)

Η οικονομία, η πολιτική και επίκαιρα κοινωνικά θέματα, συζητήθηκαν χθες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΜέΡΑ25 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, της Σοφίας Σακοράφα, μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και της οργάνωσης ΜέΡΑ25 Α’ Αθήνας,.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε «από τα υπερκέρδη της ΕΚΤ να δημιουργηθούν επιδόματα για τις φτωχές οικογένειες σε όλη την ΕΕ», τονίζοντας πως «είναι απολύτως νόμιμο. Και απολύτως ηθικό. Αυτό σημαίνει Ευρωπαίκή Ένωση».

Στάθηκε δε, στις εξής πέντε προτάσεις του ΜέΡΑ25

1. Μείωση του μέγιστου συντελεστή ΦΠΑ από 24% σε 15% και 18%, ανάλογα με το αν οι πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά/με κάρτα (15%) ή με μετρητά (18%)

2. Σταδιακή κατάργηση της προπληρωμής φόρων (με πλήρη κατάργηση εντός 3-­ετίας)

3. Προοδευτικό φόρο επιχειρήσεων με μείωση του φόρου των (λίγων) μεγάλων επιχειρήσεων από 29% σε 26%, των μεσαίων επιχειρήσεων σε 20% και των μικρών σε 15%

4. Η μόνη κοινωνικά βιώσιμη λύση για τα κόκκινα δάνεια είναι η ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισής τους.

5. Η δημιουργία ενός Δημόσιου Εξωτραπεζικού Συστήματος Πληρωμών (ΔΕΣΠ), όπου τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα να έχουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται μεταξύ τους και με το Δημόσιο χωρίς την διαμεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος.

Από μεριάς της, η Σοφία Σακοράφα  σχολίασε πως «οι συνθήκες σε σχέση με το 2014 δεν είναι ίδιες. Έχουν δυσκολέψει αρκετά. Απαιτούν μία παραπέρα – υπερεθνική συστράτευση. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με το ΜέΡΑ25. Μία πανευρωπαϊκή και πανεθνική συμμαχία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Καθαρές κουβέντες: Αγαπητοί μου δυο πράγματα.1.Η έγκριση τής συμφωνίας τών Πρεσπών (είμαστε ετεροφωτοι;;;)2.Η “Πάολα”υποψήφια βουλευτής!!!(είμαστε σοβαροί;;;) Αρκετοί διαταραγμένοι είναι στη Βουλή.Κι άλλοι;
    Εγώ έχασα την εμπιστοσύνη μου σε σας και σεις χάσατε εμένα. Κρίμα καί σας ψήφισα στις Ευρωεκλογές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα