Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Προτάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών

Κάλεσμα στους δανειολήπτες να φροντίσουν για την τακτοποίηση των οφειλών τους «με την οικονομική μπόρεση του καθενός» απευθύνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις οι οποίες μπορούν να συμπεριληφθούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Παράλληλα όμως, η Ένωση τονίζει πως «ο Νόμος Κατσέλη, με την καλή χρήση, από τους δικαστές της Χώρας, με τις εκατοντάδες αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, μας έχει αποδείξει ότι είναι το καλύτερο μέσο ,για την οικονομική ελάφρυνση του κάθε δανειολήπτη. Δεν ωφελεί λοιπόν κανένα, να ηθελημένα και ενώ έχει την οικονομική δυνατότητα να παραμελεί την διευθέτηση των οφειλών του.Ε ίτε  έχει να πληρώσει, είτε όχι ,οφείλει να δει την χρέωση ως πρόβλημα που έχει εκτός από ατομικές συνέπειες  και ευρύτερες κοινωνικές».
Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,αναφέρει επίσης ότι «πριν την δημιουργία άλλου ένα, επί πλέον Δημοσίου Φορέα, η ανάθεση του έργου των ” κόκκινων δανείων “, να παραμείνει στην Ανεξάρτητη Αρχή ,Συνήγορος του Καταναλωτή, με ταυτόχρονη συνεργασία με τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, σε πρώτο Στάδιο».
Επίσης, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , υπογραμμίζει ότι «ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης ,πριν προχωρήσει σε μία Νομοθεσία να δεχτεί τις προτάσεις των Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών, που έχουν αποκομίσει σχετική εμπειρία, σχετικά με την διαχείριση των δανείων, μεταξύ καταναλωτών- Τραπεζών».
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννα Μελάκη θεωρεί «θετική την πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης, στην εξαγγελία για απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ,για όλους τους οφειλέτες (Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία ,Τράπεζες)».
Όσο αφορά , την εξαγγελία για “διαγραφή ” χρεών των πολιτών που οικονομικά βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, η κ. Μελάκη προτείνει ότι , «μπορεί να λυθεί μέσω Επιτροπής, η οποία θα συστήνεται σε κάθε Νομό, με συμμετοχή εκπροσώπου Δικηγορικού συλλόγου , Εκπροσώπου Ενώσεως Καταναλωτών και Πιστωτικού Φορέα». Ταυχρόνα, η πρόεδρος τονίζει ότι «επειδή, στην σημερινή οικονομική συγκυρία, τόσο το Κράτος ,όσο και οι δανειολήπτες, πρέπει να αποφύγουν κόστος, αλλά και επειδή , το Τραπεζικό Σύστημα πρέπει να βοηθηθεί να ισορροπήσει, θα πρέπει να αποφευχθεί οτιδήποτε παράγει έξοδο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».
Τέλος, η ΄Ενωση Καταναλωτών υπενθυμίζει στους δανειολήπτες ότι συνεχίζει να παρέχει την Συμβουλευτική της ΔΩΡΕΑΝ στους δανειολήπτες μέλη της ή μη καθημερινά.
Για ενημέρωση και συμβουλευτική κάθε δανειολήπτης μπορεί να επικοινωνεί ,με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. στα τηλ.282109266 , 2821092306 και 2842020140


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα