Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Πρόστιμο στο Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι Πλατανιά

» 60.000 ευρώ για την ανυπαρξία περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επέβαλλε η Περιφέρεια στο Λιμενικό Ταμείο Χανίων για το γεγονός ότι το λιμάνι του Πλατανιά παραμένει χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Πάντως το πρόστιμο είναι “υπό όρους”, θα πρέπει δηλαδή το Λιμενικό Ταμείο εντός ενός έτους να ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης του λιμανιού και των βασικών λιμενικών έργων που πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του ΄90 και σε αυτήν την περίπτωση θα αρθεί.
Το ζήτημα μπήκε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Βιριράκη που μας απάντησε πως «μας δίνει χρόνο ενός έτους να ολοκληρώσουμε τη διαδικασιά της νομιμοποίησης και τότε δεν θα ισχύει το πρόστιμο. Στον χρόνο αυτό πιστεύω ότι θα έχουμε καλύψει όλες τις απαιτήσεις. Το λιμάνι σαν έργο προβλήτα, λιμενοβραχίονας, κιόσκια, όλα αυτά δεν έχουν καμία νομιμοποίηση. Επίσης δεν υπάρχει χερσαία λιμενική ζώνη, την οποία προσπαθήσαμε να ορίσουμε είχαμε φτάσει κοντά πριν από δύο χρόνια για να μας παραχωρήσει την έκταση η “Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου” όμως τελικά δεν μας δόθηκε γιατί δεν είχαν κατεδαφιστεί κάποια παράνομα κτήρια στο χώρο του γηπέδου. Επίσης και ο δρόμος είναι παράνομος που περνάει από το λιμάνι».

Το κύριο πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Βιριράκη είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. «Η διαδικασία των εγκρίσεων των περιβαλλοντικών μελετών είναι χρονοβόρα και μόλις ολοκληρωθεί θα αλλάξει κάποιος νόμος και θα πρέπει να γίνουν πάλι νέες αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.

Η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείο Χανίων κ. Αρτεμισία Σκουμπάκη μας επισήμανε πως από το 2020 έχει ολοκληρωθεί η “Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων” για το λιμάνι του Πλατανιά, έχουν γνωμοδοτήσει θετικά όλοι οι φορείς και μένει το συμβούλιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης από την “Αποκεντρωμένη Διοίκηση”. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το λιμάνι θα είναι πλήρως νόμιμο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα