Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόστιμα στο Λαφονήσι και νέα διαχείριση

Στη Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει οι Δήμοι Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου για πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν (για την ακρίβεια στις Μονομετοχικές επιχειρήσεις τους) από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία του Λαφονησιού το 2017 και 2018.
Τα πρόστιμα κοινοποιήθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες και χαρακτηριστικά για το Δήμο Καντάνου – Σελίνου φτάνει τις 66.321 ευρώ.
Οι Δήμοι διαμαρτύρονται ότι τα πρόστιμα δεν έχουν καμία λογική αφού δεν ξεπέρασαν τους χώρους που τους παραχωρεί κάθε χρόνο η Κτηματική Υπηρεσία.
Σε κάθε περίπτωση για την υπόθεση αυτή θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Σίγουρα μπορεί κάποιος να καταμαρτυρήσει αρκετά στους δύο δήμους για το πώς διαχειρίζονταν τη συγκεκριμένη παραλία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, οι παλαιότεροι όμως θα θυμούνται τι συνέβαινε πριν το 1998 τότε που στο Λαφονήσι πήγαινε το 1/10 του κόσμου που πηγαίνει σήμερα και που η περιοχή είχε αφεθεί στην τύχη της… ελεύθερης αγοράς. Τελευταία, οι δύο Δήμοι φαίνεται να έχουν μπει σε ένα άλλο μονοπάτι όπως έδειξαν και οι κοινές τους προτάσεις για την υπό εκπόνηση Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της περιοχής και να θέλουν να δώσουν τέλος στην “αγοραία” διαχείριση του Λαφονησιού προχωρώντας προς λύσεις βιώσιμες, φιλικές στο περιβάλλον.
Μένει να δούμε αν στην προσπάθεια τους αυτή θα έχουν την στήριξη των υπηρεσιών του κεντρικού κράτους ή θα τις βρουν απέναντι…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα