Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Προσφυγή στο ΣτΕ για τον ΒΟΑΚ στις Καλύβες

Σε προσφυγή στο ΣτΕ για τον νέο ΒΟΑΚ στο ύψος των Δυτικών Καλυβών και του Κοιλιάρη ποταμού προχώρησαν 20 κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης της περιοχής.
Οι κάτοικοι συμφωνούν με την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ ζητούν όμως την υπογειοποίηση του για το τμήμα που περνάει από τις Δυτικές Καλύβες καθώς έχουν ισχυρές ενστάσεις για την αύξηση της ηχορύπανσης και κατ’ επέκταση την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας.
Σε ανακοίνωση τους σημειώνουν πως προχώρησαν στην προσφυγή «για το νέο ΒΟΑΚ που απέχει 200 μέτρα από την παραλία και περνάει δίπλα από το όριο του ΣΧΟΟΑΠ όπου βρίσκονται σπίτια και επιχειρήσεις καταστρέφοντας την ποιότητα ζωής με την επιπλέον μελλοντική αυξανόμενη εκκωφαντική ηχορύπανση. Επίσης υποβαθμίζεται το περιβάλλον και η ανάπτυξη του τόπου σε μια αμφιθεατρική περιοχή μοναδικής ομορφιάς. Ο νέος ΒΟΑΚ είναι ένα έργο που θέλουμε να γίνει αλλά με εκλογίκευση ώστε να καλύπτει με υπογειοποίηση την αμφιθεατρική περιοχή τουριστικής ανάπτυξης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες για καλύτερη ποιότητα ζωής, απασχόλησης, διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος στη μεγαλύτερη κωμόπολη του Δήμου Αποκορώνου.»
Οι κάτοικοι σημειώνουν πως η προσφυγή του Δήμου Αποκορώνου στο ΣτΕ με την οποία ζητάει αλλαγές στη χάραξη στο τμήμα του νέου ΒΟΑΚ από τα Δράμια μέχρι τις Καλύβες τους βρίσκει σύμφωνους ζητούν όμως « να περιλαμβάνει και το τμήμα Δυτικές Καλύβες και Κοιλιάρη. Θέλουμε ένα αυτοκινητόδρομο για τα επόμενα 100 χρόνια όχι από την περασμένη δεκατία του ΄80».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα