Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Προς υλοποίηση το Πολιτιστικό Κέντρο Ασή Γωνιάς

Υπογράφτηκε χθες το συμβόλαιο δωρεάς του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς “ο Άγιος Γεώργιος “ προς τον Δήμο Αποκορώνου.

Τη συμβολαιογραφική πράξη υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, Στέλιος Νικολακάκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην κατασκευή ενός πολυδύναμου συγκροτήματος (πολιτιστικό, πνευματικό, συνεδριακό κέντρο με ποικίλες χρήσεις) από τον Δήμο, τον πολιτιστικό σύλλογο και τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφέρει στην ανακοίνωση: «Πριν από 30 περίπου χρόνια η τοπική εκκλησία κ.α.παραχώρησαν στον σύλλογο το χώρο ανέγερσης, έγινε η θεμελίωση αλλά λόγω του μεγέθους του έργου και των πολλών απαιτήσεών του έμεινε ημιτελές. Η δημοτική αρχή έθεσε πρώτη προτεραιότητα της την ολοκλήρωση του, ανταποκρινομενη στα πολλαπλά αιτήματα της Τοπικής κοινωνίας και στην ανάγκη να αποκτήσει ο δήμος και η τοπική κοινωνία ένα στεγασμένο χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλοξενία κατοίκων και επισκεπτών και άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

Με τη συνδρομή των υπηρεσιών του (Νομικής και Τεχνικής) καθόρισε χρονοδιάγραμμα τακτοποιήσεως του ακινήτου (φορολογικώς, τεχνικώς και απόκτησης τίτλων) κάνοντας αναθέσεις και σε εξωτερικούς συνεργάτες και επιχορήγησε τον σύλλογο οικονομικά για την συνέχιση του έργου του που έχει σημείο αναφοράς τη διατήρηση της παράδοσης, της λαογραφίας και των ηθών και εθίμων του τόπου μας κάνοντας τον πολυχώρο αυτό κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού. Έτσι και με την συνδρομή των μελών και όλων των παραγόντων του χωριού και με την χρηματική διευκόλυνση του μέλους του Πολιτιστικού συλλόγου, Αγγελάκη Στυλιανού, φθάσαμε στην ευχάριστη θέση μέσω της δωρεάς αυτής να επανεκκινήσουν οι δράσεις ολοκλήρωσης του μεγάλου αυτού έργου».

Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε : «Ο δρόμος είναι μεγάλος αλλά όταν υπάρχει έμπνευση, θέληση, συνεργασία και αποφασιστικότητα όλα είναι δυνατά. Καλώ, λοιπόν, όλους να εργαστούμε μονιασμένοι και αγαπημένοι προς την κατεύθυνση αυτή».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες