Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Προς τον υπουργό Τύπου

Κύριε υπουργέ,

από αρχαιοτάτων χρόνων συνηθίζεται το πρωί να λέμε «καλημέρα», μετά τις 11 ως τις 12 «χαίρεται», και το βράδιασμα, το «εσπέρας» καλησπέρα, αποχαιρετώντας τη νύχτα λέμε «καληνύχτα».
Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια λένε, κυρίως τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, καλησπέρα το μεσημέρι και διερωτόμαστε: «Μήπως αυτοί που τα διοικούν έχουν νύχτωμα, δηλαδή έχουν χάσει την αίσθηση του χρόνου ή θέλουν να μας κάνουν εμάς να τη χάσουμε;». Είναι μέσα στα πλαίσια της πλήρους αποσάθρωσης του κοινωνικού ιστού και της παγκοσμιοποίησης των ανθρώπων;
Μετά από λίγο, προ ημερών, ενώ στις 12 είπαν «καλησπέρα» στις 13.00 είπαν «καλημέρα», δηλαδή άλλος παρουσιαστής της εκπομπής, μια ώρα αργότερα. Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια κάνουν πολλά παρόμοια λάθη, τα δημόσια κανάλια όμως έχουν την υποχρέωση να είναι συντεταγμένα με την κοινή λογική και τις κοινωνικές συνήθειες, αφού τα πληρώνει ο λαός μέσω της ΔΕΗ. Για να μη χάσουμε τον μπούσουλά μας και αδιαφορήσουμε για την ενημέρωση, λέγοντας: «χαιρετίσματα λοιπόν στην ενημερωτική εξουσία».

Γιάννης Καμηλάκης
συνταξιούχος διδάσκαλος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Στη βόρεια Ελλάδα λένε καμιά φορά από το πρωί καλησπέρα, από εκεί το πήραν και οι δημοσιογράφοι, ασφαλώς είναι εκνευριστικό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα