Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Προς γνώση και συμμόρφωση

ΚΑΙ η “Ελπίδα” αποδείχτηκε χειρότερη του “Διομήδη”, με ό,τι αποκάλυψε στο πέρασμά της. Κανείς δεν αρνείται ότι ήταν “ακραίο” καιρικό φαινόμενο.
Όμως, τόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όσο και οι μετεωρολόγοι όλων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών είχαν προ πολλού ειδοποιήσει για τη σφοδρότητά της (φωτ.).

ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, οι ιθύνοντες της “Αττικής Οδού”, όπου και τα παρατράγουδα με τους εγκλωβισμούς χιλιάδων οχημάτων, δεν απαγόρευσαν έγκαιρα την κίνηση σε αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες; Τι σκέφτηκαν; Τις χαμένες εισπράξεις τους; Δεν σκέφτηκαν τις ανθρώπινες ζωές, το χάος που αναπόφευκτα θα δημιουργούνταν; Δεν σκέφτηκαν τα εμφράγματα στην κυκλοφορία; Τι να σου κάνει μια εκ των υστέρων συγγνώμη, μια παραίτηση και μια αποζημίωση των 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο;

ΜΗΠΩΣ όμως πλην της ιδιωτικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται την “Αττική Οδό” πάσχει ανεπανόρθωτα και το κράτος; Που σε κάθε τέτοιου είδους θεομηνία “σηκώνει ψηλά τα χέρια”;
Η καθημερινότητα του πολίτη, δεκαετίες τώρα -και με οποιαδήποτε κυβέρνηση- αντιμετωπίζει το “αιφνίδιο καιρικό φαινόμενο” βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανευθυνοϋπευθυνότητα των αρμοδίων.

ΟΤΑΝ βέβαια υποστηρίζεις πως το “επιτελικό” σου κράτος λειτουργεί καλά, πρέπει να λειτουργεί καλά σε όλους τους τομείς. Κυρίως δεν δικαιολογείται ανικανότητα χειρισμού τέτοιων καταστάσεων από τις οποίες, ως γνωστόν, η χώρα πάσχει.

ΔΕΝ επιτρέπονται “ερασιτεχνισμός”, “απόψε αυτοσχεδιάζουμε”, ή “βλέπουμε και κάνουμε”, με δεδομένο ότι οι “χιονοχείμαρροι”, οι ασύμμετρες πλημμύρες και οι καύσωνες διαρκείας, θα μας επισκέπτονται συχνότερα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα