Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Προεκλογική πρεμούρα

Στις επικείμενες εκλογές, Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, της 26ης Μαΐου 2019, πάρα πολλοί συμπολίτες εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον να  συμμετέχουν ως υποψήφιοι σ’ ένα από τα πολλά ψηφοδέλτια που σχηματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως πέρα από κομματικές, οικογενειακές και άλλες εξαρτήσεις, οι άνθρωποι αυτοί επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Για μια πιο δίκαιη και ισόρροπη Ευρώπη, για μια πιο αποκεντρωμένη και σύγχρονη Περιφέρεια, για ένα Δήμο που θα μπορεί να εκφράζει τη φωνή και του τελευταίου δημότη μέσα από τα κοινοτικά συμβούλια και να λειτουργεί ισότιμα και ισοβαρώς απ’ άκρη σ’ άκρη των ορίων του.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η πληθώρα των υποψηφίων προβάλλονται μέσα από τα κείμενα και σποτάκια, στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Θεωρούμε πως η διαδρομή και η κοινωνική προσφορά του καθενός είναι γνωστή, φαίνεται από το έργο τους, από την ενασχόλησή τους με τα κοινά, από τις εθελοντικές πράξεις τους, αλλά κυρίως η απήχηση της προσωπικότητάς τους στην κοινωνία! Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να τους κρίνουν με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα, το ήθος και το ύφος τους, τις διαχρονικές  προτάσεις, τις παρεμβάσεις και τις ιδέες τους!
Γνώμονας για όλους στην επιλογή των Δημοτικών ή Περιφερειακών Συμβούλων που θα μας αντιπροσωπεύσουν την επόμενη τετραετία,  θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι εκείνοι που διαθέτουν τολμηρές και ριζοσπαστικές ιδέες, να έχουν όραμα για τον τόπο, να προτείνουν λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα, να εστιάζουν στον άνθρωπο, να δίνουν αξία και στον τελευταίο πολίτη, στο μετανάστη, στον επισκέπτη, στον άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, στον ανήμπορο και τον μοναχικό αυτής της χώρας! Να δώσουν διέξοδο στα αδιέξοδα (κυκλοφοριακό, αποκέντρωση, ελεύθερη διακίνηση πεζών…)!
Όλα αυτά χρειάζονται άρχοντες που θα δώσουν χρώμα στο άχρωμο, κίνηση στην στασιμότητα, παλμό στην κάθε μέρα, αίσθηση του ωραίου, άρχοντες που θα δώσουν ταυτότητα στην πόλη και θα κάνουν μια νέα αρχή αφήνοντας πίσω την πεπατημένη, τη μιζέρια και το βαθύ γκρίζο της εποχής μας! Aρχοντες που θα μπορούν να φτάσουν εκεί που δεν… μπορούν!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα