Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Προεκλογική κίνηση ΠΑΣΟΚ

Η ΒΑΣΗ του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ καλείται σε λίγες μέρες να ψηφίσει πρόεδρο του κόμματος. Ο οποίος και θα οδηγήσει την παράταξη στις επερχόμενες, όποτε κι αν γίνουν αυτές, εθνικές εκλογές.

ΑΛΛΑ, με ποια ιδεολογία και ποιο προτεινόμενο πρόγραμμα κατέρχονται; Οι περιοδείες που κάνουν οι 6 υποψήφιοι ανά την Ελλάδα, περισσότερο είναι “προς άγραν ψήφων” (προσωπικών), παρά ιδεολογίας ή προγραμμάτων.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που “απέδρασαν” και πήγαν κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα πεισθούν να επανακάμψουν; Οι μισοί υποψήφιοι είναι άτομα “φθαρμένα” από την πολιτική, ενώ οι άλλοι, οι νεότεροι, φαίνεται να κινούνται πιο “ρεαλιστικά” αλλά με απειρία!

Ο ΔΥΝΗΤΙΚΟΣ ψηφοφόρος “του ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας”, θα ψηφίσει με “ιδεολογικό” κριτήριο τις παλιές αρχές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, ή θα κοιτάξει τη σημερινή δεινή κατάσταση στην οποία όλοι βρισκόμαστε; Θα κοιτάξει “οράματα και θάματα” ή ποιες λύσεις προτείνονται για να ξεφύγουμε από τον κλοιό της πανδημίας και των συνεπειών της; Υπάρχει άραγε υποψήφιος που να συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο;

ΜΙΑ άλλη, ρηξικέλευθη άποψη, είναι ότι η παλιά κομματική βάση θα ψηφίσει με κριτήριο την ικανότητα των υποψηφίων να ανταποκριθούν σε τρεις φιλόδοξους στόχους: την ενότητα και επανασυγκόλληση του διασπαρμένου κόμματος, την πιθανή νίκη στις εκλογές -ή έστω την αριθμητική ενίσχυση του κόμματος- και τη δυνατότητα εφαρμογής ενός κυβερνητικού προγράμματος. Μακάρι οι καιροί να αναδείξουν μια νέα προσωπικότητα ελπιδοφόρα, ανοιχτή και όχι προσκολλημμένη στα ειωθότα. Φυσικά, μετρούν οι συγκυρίες και οι συμμαχίες…

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα