Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Πρεμιέρα με Μελίνα

Με την ταινία – ντοκιμαντέρ με τίτλο “Μελίνα – Γεννήθηκα Ελληνίδα” ανοίγει – κάτω από δύσκολες συνθήκες – η αυλαία του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που φέτος είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο. Η ταινία θα παρουσιαστεί σε α’ προβολή, παραγωγή της COSMOTE TV. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάνος Αγγελόπουλος.

Στους δύο ορόφους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, φιλοξενείται, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων, μια μεγάλη έκθεση που περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές αφίσες, φωτογραφίες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστηριότητές της, δίσκους μουσικής, σπάνια θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ’ όλο τον κόσμο. Μέρος του υλικού αυτού, αποτυπώνεται σ’ ένα επετειακό βιβλίο που φέρει το όνομά της, με υπότιτλο, «όταν στην Ελλάδα ο Πολιτισμός έγινε πρωτοσέλιδο», αφιέρωμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην «τελευταία Ελληνίδα θεά», όπως τη χαρακτήρισε ο ξένος Τύπος. Το υλικό και η επιμέλεια, τόσο της έκθεσης όσο και του βιβλίου, ανήκουν στον Λευτέρη Λαμπράκη. Η έκδοση είναι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και των εκδόσεων «Πυξίδα της Πόλης».

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορούν να το παρακολουθήσουν οι φίλοι του σε όλη την Ελλάδα, διαδικτυακά στο www.chaniafilmfestival.com.

Μέρος αυτού του προγράμματος θα παρουσιαστεί και στο φυσικό χώρο του Φεστιβάλ, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθημερινά 8.00 μ.μ. -10.00 μ.μ., καθώς και σε ειδικές προβολές που έχουν προγραμματιστεί.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν προβολές και εργαστήρια για σχολεία καθώς και εννιά Μaster Classes και εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα για τους φίλους του.

Ολες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχουν ελεύθερη είσοδο και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες