Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. ξεκινά το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προβάλλοντας μια από τις ταινίες σταθμό στον νεότερο διεθνή κινηματογράφο.
Είκοσι επτά χρόνια μετά την δημιουργία του, “Το μετέωρο βήμα του πελαργού”  του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα προβληθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Την έναρξη του Φεστιβάλ και την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους τρεις άνθρωποι οι οποίοι συνδέθηκαν με την Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ζωή και στην δημιουργία.
Η κ. Φοίβη Οικονομοπούλου-Αγγελοπούλου, σύντροφος στην ζωή και παραγωγός των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η κ. Ελένη Καραΐνδρου, συνθέτης και ο  κ. Γιώργος Αρβανίτης, διευθυντής φωτογραφίας, σταθεροί συνεργάτες του σκηνοθέτη.
Η είσοδος – στην προβολή – θα γίνει με  δωρεάν δελτίο εισόδου τα οποία το κοινό μπορεί να προμηθευτεί – με σειρά προτεραιότητας – από την γραμματεία του φεστιβάλ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00. Πληροφορίες στο 6970651153 (γραμματεία 6ου CFF).
Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος σκηνοθέτησε το Το μετέωρο βήμα του πελαργού, την πρώτη ταινία της τριλογίας των συνόρων, το 1991, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και την Ζαν Μορό. Ένα σημαντικό φιλμ για τα πολιτικά αδιέξοδα, για τα διαταραγμένα και ασαφή σύνορα λόγω των πολέμων και των εμφυλίων συγκρούσεων. Σύνορα εθνικά, φυσικά ή ακόμα και συμβολικά.
Το 6ο Φεσριβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει περισσότερες από 150 ταινίες που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος περιεχομένου, αλλά και κινηματογραφικής τέχνης. Μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και σημαντικός αριθμός από animation εντάσσονται σ’ αυτό. Επίσης ειδικές προβολές, αφιερώματα, και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για σχολεία, στο πλαίσιο της δράσης cineΜαθήματα.
Ολες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι με Ελεύθερη Είσοδο και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.
Προαιρετική εισφορά Κοινωνικού Εισιτηρίου – ξηρά τροφή ή φάρμακα – που διανέμονται σε Κοινωνικές  Δομές των Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα