Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Πράξη ανθρωπιάς

Τα μαλλιά τους δώρο στα παιδιά με καρκίνο έκαναν πολλοί μαθητές αλλά και ενήλικοι που συμμετείχαν στη χθεσινή δράση στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων – Ε.Κ. Χανίων με τη στήριξη συλλόγου “Ορίζοντας”.

Το τμήμα κομμωτικής του σχολείου έκοψε μαλλιά από 17 πόντους και παράλληλα πρόσφερε υπηρεσίες κομμωτικής σε όλους όσους συμμετείχαν στη δράση.
«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία γιατί τα μαλλιά που συγκεντρώσαμε πηγαίνουν για τα παιδιά που έχουν καρκίνο και έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω της χημειοθεραπείας. Έχουμε μιλήσει με τους καθηγητές μας και μας έχουν εξηγήσει πόσο σημαντική είναι αυτή η δράση» είπε ο Παναγιώτης Βαρανάκης, ενώ η
Τζίλντα Λέσι συμπλήρωσε πως «νιώθουμε υπερήφανοι που θα κάνουμε κάτι και εμείς για να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά».
«Είναι μια δράση που επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια. Γίνεται μια προσπάθεια για να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά που δίνουν μάχη με τη ζωή και δίπλα στο συνάνθρωπος μας που δίνει μάχη για τη ζωή. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» υπογράμμισε η εκπαιδευτικός κ. Τένια Μουρουζίδου τονίζοντας την ανάγκη της αλληλεγγύης και της αλληλουποστήριξης και της σύνδεσης του σχολείου με την κοινωνία. Από τη δράση του σχολείου έχουν ευαισθητοποιηθεί πολλοί επαγγελματίες κομμωτές που κάνουν κάτι ανάλογο στα καταστήματα τους.
Στη δράση πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Τσαμαντάκη, Χρύσα Αθανασίου, Τένια Μουρουζίδου, Μαρία Πανουργιά, Μαίρη Νικολαΐδου.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα