Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Πρ. Παυλόπουλος: Παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινωνία το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινωνία, για όλους μας», χαρακτήρισε -όπως μεταδίδει στην κεντρική σελίδα το ΑΠΕ – ΜΠΕ- το «Χαμόγελο του Παιδιού» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση για τα 24 χρόνια δράσης του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα χρόνια της κρίσης, κατά τα οποία δοκιμάστηκε έντονα ο θεσμός της οικογένειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα παιδιά και για τον ίδιο τον κοινωνικό μας ιστό, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ιδρυτή του Κώστα Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για έναν σεμνό άνθρωπο, που πάσχισε από την πρώτη στιγμή να μεταλαμπαδεύσει και σε άλλους αυτή του την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «μόνον οι σεμνοί άνθρωποι έχουν τη δύναμη να δίνουν», προσθέτοντας ότι «η σεμνότητα είναι η βασική ιδιότητα την οποία έχει εκείνος, ο οποίος προσφέρει ανιδιοτελώς».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο περίσσευμα ψυχής, όπως είπε, που διαθέτουν όλοι εκείνοι, τους οποίους δεν γνωρίζουμε μέσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά έχουν αγωνισθεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Επισήμανε, επίσης, πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία μας να υπάρχουν, ενωμένες μεταξύ τους, δυνάμεις ανιδιοτελούς προσφοράς, καθώς «με αυτόν τον τρόπο επέρχεται συσπείρωση όλων εκείνων των δυνάμεων τούτου του τόπου μας που, αντιλαμβανόμενες τι είναι αυτό το οποίο πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουν καλά ότι οφείλουμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και, κυρίως, ν’ αποδώσουμε σε καθένα αυτό που πραγματικά του ανήκει».

«Όταν το καταλάβουμε θ’ αντιληφθούμε ότι αυτό είναι μια μεγάλη αρετή. Και για εμάς, τους Έλληνες, είναι εθνική αρετή, αφού δεν είμαστε πολλοί και έχουμε μπροστά μας μεγάλους κινδύνους. Και αυτούς τους κινδύνους μόνον ενωμένοι μπορούμε να τους εξουδετερώσουμε. Αλλά τούτο θα συμβεί όταν ξεπεράσουμε το Εγώ μας και στο λεξιλόγιό μας μπει, επιτέλους, πολύ περισσότερες φορές το Εμείς», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα