Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Πού να γυρνάς – πού να γυρνάς;

Είναι το τραγούδι του Πάνου Γαβαλά και είναι ερώτηση για τον ιό πού να γυρνάς, πού να γυρνάς; Ξέρετε ο ιός έχει μια moderna φιλενάδα η οποία είναι πολύ ζηλιάρα, και όταν τον χάνει, φοβάται μήπως της τον κλέψει καμιά Ευρωπαία καλλονή Φάϊζερ. Τον ψάχνει λοιπόν απευθύνοντας του τους στίχους από το τραγούδι του Π. Γαβαλά, που να γυρνάς covid19. Ξέρετε εσείς όνομα σοβαρού ανθρώπου ή ιού να έχει νούμερο; Αυτό είναι όνομα κακοποιού.

Eμείς όμως την αφουγκραζόμαστε, γιατί όταν της απαντάει, μαθαίνουμε κι εμείς που βρίσκεται για να προφυλαχθούμε. Αλλά όπως όλοι οι εραστές, έχει κι αυτός τα ένοχα μυστικά του και λέει τα ψεματάκια του για το που βρίσκεται. Γι αυτό δεν είμαστε σίγουροι εάν βρίσκεται εκεί που της λέει και αν ευθύνεται για τους θανάτους που καταλογίζει, γιατί είναι ψεύτης, απατεώνας και εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου. Άϊντε να χαθεί επιτέλους.
Και επειδή δεν έχει και χιούμορ, ο σαρκασμός μας θα τον κάνει να σκάσει, όπως θα σκάσουν και τα ταμεία της χώρας. Και δεν μπορώ πάλι αυτή την ομάδα της καπαρντίνας με τις γραβάτες, που έρχονται στην Ελλάδα, να μας πούνε πάλι να αφήσουμε απλήρωτο τον κόσμο να πεθάνει, για να ζήσει το κράτος. Να δείτε πως τους λένε ε…. Τρόϊκα, όχι Θεσμούς, ε καλά αλλάζουν ονόματα κι αυτοί, σαν τους κακοποιούς, μόνο μην αλλάξουμε κι εμείς ονόματα και από Έλληνες γίνουμε Ελληνάρες και τότε θα δούνε.
Επίσης τον ιό τον ψάχνουμε και στον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ο οποίος τον βλέπει παντού, σε όλο τον πλανήτη. Τον έχουμε στα Χανιά; Δεν τον έχουμε; Έρχεται και φεύγει. Τον πιστεύουμε; Ε όχι να πιστέψουμε και στον καραγκιοζοϊό, τι είναι Θεός; Πιστεύουμε απλά στην προσωρινή ύπαρξή του διότι είναι ορατός στα μικροσκόπια. Αλλά αόρατος στους δρόμους και τις πόλεις και μας έβαλε κλεισμένους στα σπίτια με την Κυραντίνα. (εσκεμμένη παράφραση της καραντίνας).
Από την άλλη, πρέπει λέει να ζήσουμε με αυτόν τα υπόλοιπα χρόνια. Τι λές μωρέ, εμένα δεν με αντέχει η γυναίκα μου που με ξέρει και θα ζήσουμε με έναν άγνωστο; Άσε που μεταλλάχθηκε λέει και δεν ξέρουμε αν είναι άντρας ή γυναίκα.
Είπα να γελάσουμε λίγο γιατί η Κυραντίνα θα κρατήσει λέει κι άλλο και πρέπει να βρούμε διεξόδους. Δεν θα χάσουμε την σοβαρότητά μας, αλλά θα γελάμε πότε πότε ε; Και η Κυραντίνα δεν είναι και τελείως άχρηστη, κάνει λαχανοντολμάδες, μαγειρεύει, ζυμώνει, κάνει γενική στο σπίτι κάθε εβδομάδα, συζητάμε περισσότερο μαζί, γκρινιάζει και από σεβασμό στη φύση της, όλα τα καλά.
Μόνο περπατάτε γιατί χοντραίνουμε και παρεξηγιέται η Μέρκελ, τσαντίζεται ο Ερντογάν και η Θεσμοτρόϊκα αγριεύει. Μας θέλουν στιλάτους έως αναιμικούς, γιατί έτσι φαντάζονται πως τελειώνουν τα ψωμιά μας και ησυχάζουν. Γι αυτό να φοράμε ριγέ να φαινόμαστε αδύνατοι και να τους ξεγελάμε.
Αυτούς με τις καπαρντίνες που λέτε, τους λένε λέει και δανειστές, δεν ξέρω σαν απειλή μου ακούγεται, κάνει ρίμα και με τις λέξεις σαδιστές, σκοταδιστές και ταράζομαι περισσότερο. Εμείς παλιά τους λέγαμε δοσατζήδες ή δοσάδες, ερχόντουσταν οι άνθρωποι ευγενέστατοι, τους λέγαμε δεν έχουμε σήμερα και φεύγανε. Πως μεταλλάχθηκαν και αυτοί δεν μπορώ να καταλάβω.
Τους χρωστάμε λέει. Κι εμένα μου χρωστάνε και στη γυναίκα μου που την λένε Μιχαλού περισσότερα, δεν κάνουμε έτσι. Τώρα τον Ιανουάριο θα έλθουν πάλι λέει να δούνε τι κάνουμε. Καλά είμαστε ρε ευρωπατριώτες, μπορούσατε να μας πάρετε τηλέφωνο, δεν χρειαζόταν να μπείτε σε κόπο και σε έξοδα. Ααα παλληκάρια, φεύγοντας να σας δώσω κι εγώ τον λογαριασμό μισό λεπτό. Σας έχω χρεώσει για κάποιες αγορές που κάνατε από την Ελλάδα και κάποιες ληστείες. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, 15 ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ που φάγατε 2 ΡΕΤΣΙΝΕΣ και κατι ΤΣΙΚΟΥΔΙΕΣ. ΣΥΝΟΛΟ= 000.000.000.000. Μπροστά βάλτε όποιο νούμερο θέλετε εσείς δεν θα μαλώσουμε. Αλλά τι να σας κάνω που γινόσαστε φίλοι με όλους τους Πρωθυπουργούς μας και από ότι βλέπω ούτε το ΦΠΑ δεν θα μας πληρώσετε. Αϊντε, κερασμένα ρε, από τους πρωθυπουργούς μας τους καρεκλοκένταυρους. Αλλά αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι όταν κάποιος κερνάει, πληρώνει, αλλά μάλλον αυτή τη φορά ο καφετζής θα μείνει απλήρωτος. Κρίμα και τις ρακές, ήταν σπιτικές και Αμαριώτικες.
Εύχομαι κακό ψόφο να μην έχουν, όσοι μας μισούν, για να ζούνε να μας βλέπουν ότι προκόπτουμε εμείς και τα παιδιά μας και να σκάνε από την ζήλεια τους.
Γέλα καρδιά μου γέλα.
Και κάτι αδιαπραγμάτευτα σοβαρό. ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΜΑΣ.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες