Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για φοροελαφρύνσεις

Μέτρα για την δημόσια τάξη και για την τροποποίηση του φορολογικού μείγματος θα περιλαμβάνουν τα δύο πρώτα νομοσχέδια της νεοσύστατης κυβέρνησης, τα οποία θα κατατεθούν στην Βουλή μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Στις 23 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων προγραμματικών δηλώσεων, θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα αφορά την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, για την αναθεώρηση διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και για την βελτίωση της λειτουργίας του κράτος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως ορισμένα πανεπιστημιακά κτήρια λειτουργούν ως ορμητήρια ταραχοποιών, κι έχει επικρίνει την ελάφρυνση ποινών για ορισμένα αδικήματα που προβλέπει ο νέος Κώδικας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, έως τις 10 Αυγούστου θα κατατεθεί στην Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο με τις ελαφρύνσεις που είχε υποσχεθεί η Πειραιώς. Θα ακολουθήσει η συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο.

Το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Σήμερα ισχύει συντελεστής 22%.

Η Πειραιώς έχει προαναγγείλει ακόμα σταδιακή αναμόρφωση ολόκληρης της φορολογικής κλίμακας με πολύ χαμηλότερο ανώτατο συντελεστή από τον σημερινό.

Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει επίσης μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση, τελικά, δύο βασικών συντελεστών 11 και 22% – έναντι 13 και 24% που εφαρμόζονται σήμερα. Ο υπερμειωμένος συντελεστής 6% παραμένει αμετάβλητος.

Η ΝΔ έχει υποσχεθεί επιπλέον σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Αύριο στις 11:00 το πρωί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση, δηλαδή με την συμμετοχή και υφυπουργών. Πρόκειται για το τελευταίο συμβούλιο που θα λάβει χώρα στην Βουλή, καθώς τα επόμενα θα φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα